Sport

2018.03.29. 09:53

Biztos ezüstérmesként gyűrték le a Herculest

Debrecen - A rájátszásban még nem talált legyőzőre a DSZC-Eötvös DSE.

Debrecen - A rájátszásban még nem talált legyőzőre a DSZC-Eötvös DSE.

Az NB II-ben a közvetlenül mögötte álló fővárosi Hercules SE csapatát fogadta a DSZC-Eötvös DSE múlt hétvégén. A találkozó kimenetele a végső helyezéseket nem befolyásolta, hiszen korábban eldőlt, hogy a házigazdák az ezüstérmeket vehetik majd át.

A pontvadászat 3. körében eddig minden mérkőzését megnyerte a Debrecen. Először a Nyíregyháza NB II-es gárdáját győzték le szettveszteség nélkül Szombathy András tanítványai, akik ezt követően hatalmas csatában a már bajnok DVTK ellen diadalmaskodtak, legutóbb pedig a városi rivális DEAC-ot múlták felül.

A mostani összecsapáson egy kicsit álmosan kezdtek a hazaiak. A fővárosiakon látszott, nincs vesztenivalójuk. Hiába szerzett előnyt a DSZC-Eötvös DSE, a Hercules a szett közepén kiegyenlített. A végjátékot az „eötvösös” hölgyek jó nyitásaiknak és az ellenfél hibáinak köszönhetően viszonylag simán nyerték. A második játszmában a hajdúságiak folyamatosan növelték előnyüket, majd a fiatal Csősz Anikó személyében újoncot is avattak.

Határozott támadójáték

A harmadik játékrészben felváltva vezettek egy-egy ponttal a csapatok, majd a Hercules SE elveszett labdát nem ismerve, kiváló mezőnymunkával hárította a hazaiak erőtlen támadásait, és teljesen megérdemelten megnyerte a szettet. Ez feltüzelte a hazaiakat, gyorsabban, jobban mezőnyöztek, erőteljesebben támadtak. A DSZC-Eötvös DSE visszatért az előző találkozókon rá jellemző határozott támadójátékra és a maga javára fordította az eredményt, 3:1.

Az Eötvös DSE a szezon utolsó meccsét szombaton 17 órakor kezdi Miskolcon, a tavalyi bajnok MVSC-MVSI ellen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!