Sport

2018.03.27. 14:10

A DSC-SI a legjobb sportiskola, ez egész Debrecen elismerése

Debrecen - Becsky András szerint főként az edzőknek és a versenyzőknek jár a gratuláció.

Debrecen - Becsky András szerint főként az edzőknek és a versenyzőknek jár a gratuláció.

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) Budapesten, a Magyar Sportok Házában tartotta meg kedden a IX. SIOSZ Gála díjkiosztó ünnepségét, melyen az elmúlt év legjobb sportiskoláit és sportolóit ismerték el.

Az eredmények alapján a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola (DSC-SI) nyerte el a hazánk legjobb sportiskolája címet, megelőzve a miskolci és a szolnoki intézményeket. A DSC-SI ráadásul az egyéni elismerések odaítélésekor is érdekeltek volt, hiszen atlétikában Kozák Luca kapta meg a legeredményesebb sportiskolásnak járó díjat.

Az elismerést a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, Becsky András, illetve Makray Balázs stratégiai és sportszakmai igazgató vette át Orendi Mihálytól, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökétől.

Nyugodt háttér

– Főként az edzőinket és a versenyzőinket illeti meg a gratuláció, mivel ők tettek meg mindent azért, hogy ismét mi nyerhessük el a címet, az elmúlt kilenc év alatt immár harmadik alkalommal.

A 2017-ben elért eredményeink sorát elnézve, reménykedtünk benne, hogy előkelő helyen végzünk, hisz több mint kétszáz érmet szállítottak a sportolóink a különböző hazai és nemzetközi viadalokról”

– fogalmazott Becsky András, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója, aki úgy véli, a siker kulcsa több összetevős.

– Az önkormányzat támogatása olyan stabilitást biztosít a sportiskolának, mely alapja mindennek. A szakmai stábban a régi motorosok mellett az új trénerek is professzionális szintet hoznak, amire szükség is van, ugyanis erős verseny megy a gyerekekért. És természetesen nem szabad elfeledkezni a háttérben zajló munkáról sem, közel kétszáz kollégámmal törekszünk arra napról napra, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki mindenből. Illetve az akadémiai partnereink és a Debreceni Egyetemmel való kooperáció is a siker egyik záloga. Ez a díj, azt hiszem, egész Debrecen elismerése! – vélekedik a vezető.

A DSC-SI első embere reményét fejezte ki, hogy 2018-ban is legalább olyan jól teljesítenek majd, mint tavaly, ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy számukra nem csupán az érmek számítanak, hanem azt is roppant fontosnak tartják, hogy minél több gyerek sportoljon, hisznek az ép testben ép lélek filozófiájában.

HBN


[related-post post_id="3801329"]

[related-post post_id="3800214"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!