Sport

2018.02.05. 13:28

Szurkolók csaptak össze Százhalombattán és Ercsiben

Debrecen - Emelt fővel távozhatott a Bánka-Rakaczki emléktornáról a LokiBlog csapata.

Debrecen - Emelt fővel távozhatott a Bánka-Rakaczki emléktornáról a LokiBlog csapata.

Harmadik alkalommal rendezték meg a magyar labdarúgás szurkolói és pártolói a Bánka-Rakaczki emléktornát, melyet ezúttal két helyszínen, Százhalombattán és Ercsiben tartottak január végén. A torna a tragikusan elhunyt labdarúgókról, Rakaczki Bencéről és Bánka Kristófról szóló megemlékezésen kívül jótékony célt is szolgált. A bevételből a súlyos betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat támogatják.

Az emléktornán határon innen és túlról érkező szurkolói csoportok egyaránt képviselték szeretett klubjukat. Idén rekordnak számító, 16 gárda alkotta a mezőnyt. A debreceni színeket ezúttal is a LokiBlog csapata képviselte. Csirke József, az egylet egyik vezetője, a LokiBlog.eu szerkesztője számolt be az eseményről.

– Tizenkét Loki-szimpatizánssal vágtunk neki a túrának. Nehéz mérkőzésekre számítottunk, mivel az Újpesttel, a Ferencvárossal és a Haladással kerültünk egy csoportba, mind a három formáció a torna esélyese volt. Ennek ellenére Kiss Balázs góljával meglepetésgyőzelemmel kezdtünk, a későbbi tornagyőztes Újpest ellen. A Ferencvárostól elszenvedett 1–0-s vereség után a Haladással játszott ki-ki meccsen 5–3-ra ugyan kikaptunk, de emelt fővel távoztunk.

Fotó: Kovács Péter

Az emléktorna elérte célját, minél több olyan rendezvényre lenne szükség, melyeken a különböző klubok szurkolói közösen vehetnek részt, bizonyos értelemben egy közösséget alkothatnak, megismerhetik egymást és nem ellenségként, csupán riválisként tekintenének egymásra – fogalmazott Csirke József.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!