Sport

2018.02.17. 09:23

Szentesen indították a versenyszezont a szenior úszók

Debrecen - A debreceni szeniorok továbbra sem lankadnak, jöhetnek az idei viadalok.

Debrecen - A debreceni szeniorok továbbra sem lankadnak, jöhetnek az idei viadalok.

A Debreceni Szenior Úszó Klub 17 fős csapata a szentesi évindító versenyen az 1500 m-es gyorsúszásban és a négyszer 50 m-es sprintversenyben küzdött meg az ellenfelekkel.

Több mint egy évtizedes kihagyás után tért vissza a versenyzéshez a 80 éves Nagy Zoltán, aki korábban számos szenior világversenyen vett már részt. Szentesen két számban indult, és két ezüst­éremmel térhetett haza.

A debreceni női rangidős, Kovács Lukácsné (83) is je­leskedett, egy arany- és egy ezüstérem volt a mérlege.

Háromszoros győztes volt Rentka László, míg két számban nyert Gombkötőné Tóth Ilona. Első helyen végzett Cseri Piroska és Nagy-Kovács Ádám. A dobogón Szántó Endre, Elefánt László, Tóth Béla, Molnár József Antal és Kocsis Szabolcs végzett, pontszerzőként pedig Bodrogi Éva, Miklós Attila, Szikszai Brúnó János, Sárkány Ákos, Balázsi Loránd Attila és Bihari Árpád nevét jegyezhettük fel.

Köszöntötték egymást

A tavalyi Masters világbajnokságon debreceni színekben indult, kettős igazolású marosvásárhelyi és kolozsvári sporttársaink közül négyen (Szikszai Brúnó János, Molnár József Antal, Balázsi Loránd Attila és Elefánt László) indultak az 1500 m-es versenyszámban. Ők négyen, valamint Cseri Piroska vb-szereplésükért oklevelet vehettek át a klubvezetőtől, Rentka Lászlótól.

Gombkötőné Tóth Ilona emléklapot és serleget kapott. Bujna Lillától, szintén világbajnoki résztvevő társuktól, aki lakóhelyén, Ajkán egy tavaly alapított szenior úszóklub vezetője lett, szintén itt búcsúztak el a csapattársak. „A 34. csapattagot”, a hazai rendezésű Masters vb szervezésben, informatikai lebonyolításában, a vb-n indult 33 fős debreceni csapat szervezésében, a dobogós helyezést elért két debreceni váltó összeállításában oroszlánrészt vállaló Miklós Attilát, debreceni szenior úszót, aki egy személyben a hazai szenior úszószövetség alelnöki tisztét is betölti, szintén köszöntötték és oklevéllel jutalmazták a csapattársak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!