Sport

2018.02.28. 15:00

Kiharcolta a továbbjutást, a legjobb nyolc között a Loki

Debrecen - A hajdúságiak idegenben szerzett több góllal mentek tovább a kupában a dorogiak ellen.

Debrecen - A hajdúságiak idegenben szerzett több góllal mentek tovább a kupában a dorogiak ellen.

Hátrányból vágott neki a szerdai Magyar Kupa-nyolcaddöntő visszavágójának a DVSC alakulata, ugyanis a piros-fehérek a múlt héten 2–1-es vereséget szenvedtek a másodosztályú Dorogtól a Nagyerdei Stadionban. Ezt a meglepő eredménnyel zárult odavágót kellett volna jóvá tenni a Buzánszky Jenő Stadionban, ráadásul nem lehettek kiugróan jó hangulatban a vendégek, hiszen szombaton az első idei bajnokijukat is elveszítették a Balmazújvárossal szemben.

Megváltoztatott összeállítás

Herczeg András eléggé megváltoztatta a kezdésre a „sztenderd” alapcsapatát, hiszen nem utazott el a Dunántúlra például Nagy Sándor, Varga Kevin, Tőzsér Dániel vagy Bódi Ádám sem. Bár nagyon hidegben kezdődött el a találkozó, legalább hó nem volt a játéktéren. Felváltva támadott az első percekben mindkét csapat, előbb Bora küldött a hajdúsági kapura egy életerős lövést, ami alig ment mellé, majd a 15. percben megszerezte a vezetést Loki. Sós Bence lépett ki egy kitűnő labdával és a jobb sarokba továbbította a játékszert.

A gól után kicsit kapkodósabbra vette a tempót a Dorog, többször is eljutottak a vendégek kapujáig, de a védelem biztosan állt a lábán. Félóra elteltével megduplázhatta volna előnyét a Debrecen: bal oldali szöglet után Szatmári Csaba fejelt a rövid saroknál az oldalhálóba. A 35. percben Nagy Kevin ballábas lövése szállt alig mellé, válaszul Grabant vágta mellé a labdát kapásból.

A 40. percben megszerezte a második gólját is a DVSC, ám Tisza emelését les miatt érvénytelenítették.

A szünet után ráérősebben kezdett futballozni a Dorog, kissé ráült az eredményre, és ez 10 perc játék után megbosszulta magát. Barna bal oldali, hosszan ívelődő szabadrúgása átszállt a védők fölött, érkezett Sós Bence és kapásból a bal alsóba vágta a labdát. Ezzel már a Loki állt továbbjutásra!

Nem sokáig örülhettek azonban a cívisvárosiak, mert egy kapu előtti kavarodás nyomán Bora révén szépített a Dorog, ekkor érett a hosszabbítás. A 68. percben Ferenczi ajtó-ablak helyzetét védte hatalmas bravúrral Vajda.

A 83. percben közel került a DVSC a továbbjutáshoz, miután Kinyik szépen kilőtte a hosszú sarkot. Hogy ne dőlhessünk hátra, arról az egy perccel később született Mészáros-találat gondoskodott (2–3).

A hátralévő időben megőrizte előnyét a Debrecen, és végül 4-4-gyel, idegenben lőtt több góllal bekerült a legjobb nyolc közé.

HBN


A teljes mérkőzés itt megtekinthető:


A tények

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

Dorogi FC – DVSC 2-3 (0-1)

Dorog, 415 néző. Vezette: Farkas (Becséri, Varga G.)

Dorog: Vajda - Szalai, Csató, Bora, Német Á. – Nagyházi (Faragó 64.), Szellák, Grabant (Szedlár 54.), Lénárt - Mészáros Á – Vígh

DVSC: Kosicky - Kuti, Kinyik, Szatmári, Barna - Sós, Filip, Jovanovic, Ferenczi (Csősz 93.) - Nagy K. (Szekulics 85.), Tisza (Tabakovics 71.)

Gól: 0-1 Sós (15.), 0-2 Sós (58.), 1-2 Bora (66.), 1-3 Kinyik (83.), 2-3 Mészáros Á. (84.)

Sárga lap: Filip (16.), Szalai (78.), Németh (91.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!