Sport

2018.02.23. 07:39

Jelentős erősítések a DEAC-nál

Debrecen - Többek között Máté Péter és Spitzmüller István is az egyetemistákat erősíti a tavasszal.

Debrecen - Többek között Máté Péter és Spitzmüller István is az egyetemistákat erősíti a tavasszal.

Nincs könnyű helyzetben a DEAC NB III-as labdarúgócsapata, hiszen a tizenötödik, kiesést jelentő helyről várja a folytatást. A szebb tavasz reményében négy labdarúgót is igazoltak az egyetemisták, közöttük két olyan futballistát, akik komoly NB I-es múlttal rendelkeznek. Mostantól a DEAC-ot erősíti a Lokival korábban többszörös magyar bajnok Máté Péter és Spitzmüller István, valamint két ugyancsak debreceni nevelésű játékos, Nagy Róbert és Tatár Eduárd.

Az új szerzeményeket csütörtök este sajtótájékoztatón mutatta be a vezetőség, ahol Pöszmet Tibor szakosztályvezető elmondta, az ősz folyamán pont az a rutin hiányzott a keretből, amellyel az újak rendelkeznek. – Nem csak jó játékosok, hanem jó emberek is csatlakoztak hozzánk, méghozzá olyan labdarúgók, akik példaképei is lehetnek a fiataloknak – nyilatkozta a szakosztályvezető.

Spitzmüller István elárulta, ezer szállal kötődik Debrecenhez, és már az ősszel is szó volt arról, hogy a DEAC-nál folytatja a pályafutását, Máté Péter pedig arról számolt be, hogy örömmel igazolt vissza a cívisvárosba. – Nyugodtan mondhatom, hogy első osztályú szakmai munka folyik a klubnál. Az alapvető célkitűzés a bennmaradás, de személy szerint én ennél többre taksálom a társaságot – fogalmazott Máté.

Sáfár László vezetőedző hangsúlyozta, a tapasztalatok alapján leginkább a csapat védekezését akarták megerősíteni. – Az őszi szezon után világossá vált, hogy frissítenünk kell a keretet. Úgy vélem, az új igazolásokkal az első tízbe is bekerülhetünk a bajnokság végén – bizakodott a szakember.

Információink szerint az átigazolásoknak ezzel még nincs vége, még egy-egy nemzetközi tapasztalattal rendelkező középpályás, és támadó érkezhet az együtteshez. MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!