Sport

2018.02.27. 14:47

DVSC: „el vannak keseredve a srácok”

Debrecen - Elsősorban mentálisan kell felráznia a szakmai stábnak a debreceni játékosokat.

Debrecen - Elsősorban mentálisan kell felráznia a szakmai stábnak a debreceni játékosokat.

Kevesen gondolták volna a cívisvárosban, hogy a Dorog és a DVSC Magyar Kupa-párharcának odavágója után a hajdúságiaknak kevesebb esélyük marad a továbbjutásra, mint a Merkantil Bank NB II-ben küzdő dunántúliaknak. Főleg úgy, hogy az első találkozót a Nagyerdei Stadionban bonyolították le, ott azonban, mint azt minden debreceni szurkoló tudja, 2–1-es győzelmet aratott az előzetesen jóval esélytelenebbnek tartott gárda.

A nem várt zakó úgy megrogyasztotta a lokistákat, hogy azt követően a bajnokságban is elbukták a Balmazújváros elleni hazai meccsüket. Innen kellene felállniuk Herczeg András tanítványainak, az pedig csak egy Dorogon kivívott továbbjutással sikerülhet szerdán 13 órától.

Megviselte őket

– Nagyon megviselt mindenkit az utóbbi napokban elszenvedett két vereség – mondta a DVSC vezetőedzője.

El vannak keseredve a srácok, hiszen nem ilyen rajtra számítottunk, nem így akartuk kezdeni a szezont.”

Sajnos mind a két mérkőzés gyengére sikeredett a részünkről. Nagyon sokat beszélgettünk, rengeteg játékhelyzetet kielemeztünk, bízom benne, hogy újra az őszi erényeit fogja csillogtatni a gárda, mindannyian ezt szeretnénk. Én azért biztos vagyok benne, hogy ez a csapat fog még jól játszani, mert ennél többet tud - mondta a Naplónak a szakember.

Tőzsérékre (pirosban) nehéz feladat vár Dorogon Fotó: Matey István

Szerencsére, nem csak a bajnokságban, de a Magyar Kupában is akad még lehetőség kijavítani, amit elrontott az együttes, nincs mese, szerdán meg kell próbálniuk kivívni a továbbjutást Tőzséréknek.

Elszántak

– Elszántak vagyunk, és szó sincs arról, hogy feladtuk volna a továbbjutást a legjobb nyolc közé. Az első mérkőzésen óriási lehetőséget hagytunk kihasználatlanul, hiszen jó pályán, jó körülmények között futballozhattunk, ott szerezhettünk volna előnyt a visszavágóra. Most sokkal nehezebb időjárási körülmények között kell összecsapnunk a Doroggal, de mindent félre kell tennünk és a lehető legjobb teljesítménnyel kell kirukkolnunk.

Mindent ki kell adnunk magunkból, fontos, hogy úgy jöjjünk le a pályáról, hogy mindent megtettünk a továbbjutásért”

– szögezte le Herczeg András.

A debrecenieknél nem számíthat a szakmai stáb Justin Mengolóra, a csatárnak még mindig fáj a bokája. Ugyancsak nélkülöznie kell az edzőknek Bényei Balázst, a jobbhátvéd térdszalagjával vannak problémák.

TN


[related-post post_id="3777564"]

[related-post post_id="3773499"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!