Sport

2018.02.06. 16:09

Célkeresztbe vette az Európa-bajnokságot

Debrecen - Polgár János, a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület tehetsége is ott lesz a kontinensviadalon.

Debrecen - Polgár János, a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület tehetsége is ott lesz a kontinensviadalon.

Győrben rendezik meg február 26. és március 6. között a légfegyveres Európa-bajnokságot, melyre már kihirdették a magyar keretet. A listában egy ismerős név is felfedezhető, a Debreceni Lövészsuli Sport Egyesület (DLSE) junior légpisztolyos versenyzője, Polgár János is ott lesz a kontinensviadalon, illetve az azt megelőző ifjúsági olimpiai selejtezőn. Az ifjú debreceni lövész egyéniben, vegyes párosban és csapatban is indul, és ahogy arról a lapunknak beszámolt, mindhárom kategóriában jó eredményt szeretne elérni.

Nem izgul

– Nagyon örültem, hogy sikerült kiharcolni a részvételt. Három válogató verseny előzte meg a kiválasztást, nehéz volt a kvalifikáció, annál is inkább, mert annyira nem ment jól a lövés. A mezőny elég kiegyenlített, mi hárman, akik a legjobbak voltunk, azonos eredményt értünk el. Egyéniben természetesen szeretnék minél előrébb végezni, ahogyan csapatban és párosban is.

Utóbbi számban Nagy Viviennel leszek együtt, aki már tapasztaltabb versenyző, így inkább rajtam fog múlni, hogy mire leszünk képesek”

– mondta a 17 éves tehetség, aki saját bevallása szerint nem az az izgulós fajta, persze van benne természetes drukk, de ez nem befolyásolja jelentősen a teljesítményét.

Polgár először mondhatja el magáról, hogy válogatott, de bízik benne, sokszor ki tudja majd még harcolni a kerettagságot, célja, hogy olimpián is részt vehessen.

Fejlődik

A juniorok éppen a felnőttekkel edzőtáboroznak, és végzik el az Eb előtti utolsó simításokat Mátraházán. – A körülmények kifogástalanok, sokat tréningezünk, az edzők rengeteget segítenek, úgy érzem, pár nap alatt is sokat fejlődtem – fogalmazott a debreceni Tóth Árpád Gimnázium tanulója, akinek a környezetében mindenki örült a sikerének.

Az is kiderült, miként választotta éppen a lövészetet a cívisvárosiak büszkesége.

Még 2008-ban kezdtem el lőni, de komolyabban csak az utóbbi két-három évben foglalkozom vele. Apa egyik barátja vitt le minket a lőtérre, és ott is ragadtunk”

– tekintett vissza a kezdetekre Janó, majd hozzátette, azt szereti a sportágában, hogy olyan nyugodt.

Polgár János arra is felhívta a figyelmet, hogy természetesen jó kondiban kell lenniük, nem csupán mentálisan, fizikálisan is bírniuk kell a nyomást, éppen ezért sokat szokott futni és biciklizni.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!