Sport

2018.02.27. 13:52

A kupában is minél tovább szeretne jutni a Balmaz

Balmazújváros - 2-3-as idegenbeli győzelemről folytatódik a kupaküzdelem a Balmazújvárosnak.

Balmazújváros - 2-3-as idegenbeli győzelemről folytatódik a kupaküzdelem a Balmazújvárosnak.

Jó előjelekkel várhatja a szerdai Magyar Kupa-visszavágót a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. Egy hete Győrben Horváth Ferenc együttesének sikerült három gólt is szereznie az NB II-es csapat ellen a kupasorozat nyolcaddöntőjében. Az ETO FC Győr pedig csak kétszer tudta megzörgetni Pogacsics Krisztián hálóját. A felkészülés alatt nem szereztek túl sok gólt a balmazújvárosi támadók, azonban két tétmeccsen ötször is bevették ellenfelük kapuját azóta. A grúz csatár, Bacsana Arabuli a győri meccsen is eredményes volt, majd hétvégén a megyei rangadón a Loki ellen is jegyzett egy találatot.

Nagyon örülök neki, hogy sikerül egyre jobban, és jobban teljesítenem. Minden tőlem telhetőt megteszek az Újvárosért, szeretnénk a Magyar Kupában is minél tovább eljutni”

– vélekedett Arabuli.

Erre pedig egyelőre minden esélye meg is van a hajdúsági együttesnek, hiszen az oda-visszavágós rendszerű sorozatban idegenben három gólt szerezni valós bizakodásra adhat okot. Ha pedig a Győr-Moson-Sopron megyeieken túljutna a hajdú-bihari gárda, akkor a legjobb nyolc csapat között találja magát, vagyis már „csak” két csapat állhatná az útját a döntőig. Ez persze lehet sok is, hiszen a sorsolástól is függ rendkívül sok minden, de látva az újvárosiak eddigi két meccsen nyújtott teljesítményét, csapategységét, gyakorlatilag bármelyik együttes ellen van esélye továbbjutni. – Nagyon jól érzem magam a balmazújvárosi klubnál. Jók a körülmények, ténylegesen egységes csapatként tudunk együtt dolgozni.

Nem tudom még, hogy mit hoz a jövő, de egy biztos, ezért az együttesért érdemes dolgozni”

– folytatta számvetését a házi gólkirály grúz támadó, aki hétszer talált be eddig az OTP Bank Ligában, és kétszer a Magyar Kupában.

Sok nagy harcot megvívtak

– Helyén kezeljük a győri győzelmet, örülök, hogy előnnyel indulunk neki a visszavágónak, és annak is, hogy három gólt is szereztünk idegenben, de nem lesz könnyű a mostani mérkőzés. Biztos, hogy feltüzelve érkezik meg az ellenfelünk, és az időjárás sem könnyíti meg a dolgunkat, de úgy gondolom, együtt sikerülhet a továbbjutás – ezt pedig már a szerdai összecsapásról mondta Bacsana Arabuli. A találkozó 17 órakor kezdődik a balmazújvárosi Városi Stadionban, a mérkőzés megtekintése pedig mindenki számára ingyenes.

PI


[related-post post_id="3774886"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!