Sport

2018.01.13. 18:52

Újabb DSZC-Eötvös röplabda győzelem

Debrecen - Az NB II-es röplabda bajnokságban ismét egy NB I-es együttes U21-es csapatát győzte le a DSZC-Eötvös DSE.

Debrecen - Az NB II-es röplabda bajnokságban ismét egy NB I-es együttes U21-es csapatát győzte le a DSZC-Eötvös DSE.

A múlt heti idegenbeli bajnokverés után a Testnevelési Főiskola SE csapata látogatott Debrecenbe. A hazaiak kénytelenek voltak nélkülözni két sérült szélsőjüket Rejtőné Dr. Papp Grétát és Miholecz Melittát, valamint a beteg Kovács-Miskolczi Noémit.

Már a melegítésnél látszott, hogy két technikailag képzett, jó ütőerővel rendelkező, fizikálisan rendben lévő együttes feszül egymásnak. A fővárosiak három-négy pontos előnyt szereztek, de 15-nél beérték őket a hazaiak. Izgalmas labdamenetek után felváltva estek a pontok, egy-két egységnél többel egyik csapat sem tudott vezetni. 23:24-nél játszmalabdához jutottak a vendégek, de – az elmúlt mérkőzésekhez hasonlóan – az „eötvösös” hölgyeknek ismét a helyén volt a szívük, és egy 3:0-s periódust produkálva megnyerték a nyitószettet.

A következő időszakban sem változott a játék képe, a két csapat minden labdamenetben megharcolt az adott pontért. Egy néhány perces közjáték után a vendégek szereztek 3 pontos előnyt, amit még 23:23-ra kiegyenlítettek Fehér Panniék, de aztán minimális különbséggel egyenlített a TF.

A harmadik játékrészben kiválóan játszottak a hazaiak, fokozatosan növelték előnyüket és 25:15-re nyertek.

A negyedik játszma az első kettőhöz hasonlóan zajlott. Mindkét oldalon életerős ütésekből szerezték a játékosok a legtöbb pontot, amelyeket Vojth Ildikó fifikás ejtései fűszereztek. 18:19-es vendégelőnynél kikérte a szettben második idejét is a hazaiak edzője. Ezután sorozatban öt pontot szerzett a hazai csapat és a négy pontos előnyt már nem engedte ki a kezéből. A mérkőzés másfél óráig tartott és a feladó, Bánfi Lili támadóérintésével ért véget.

Ezzel a sikerrel az NB I-es TFSE együttesét oda-vissza győzte le a DSZC-Eötvös DSE megszerezve tizenegyedik bajnoki győzelmét.

DSZC-Eötvös DSE – Testnevelési Főiskola SE 3:1 (24, -23, 15, 21)

DSZC-Eötvös DSE: Dr. Kovács Katalin, Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Bánfi Lili, Kiss Viktória, Barnucz Gréta. Csere: Molnár Vivien. Edző: Szombathy András.

Legközelebb 2018. január 21-án (vasárnap) Budapesten játszik a debreceni gárda, a közvetlenül mögötte álló Hercules SE vendégeként.

- DSZC-Eötvös DSE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!