Sport

2018.01.15. 10:07

FőnixFitt: mozgásban Debrecen

Debrecen - A sportról sokan beszélnek, de kevesen gyakorolják.

Debrecen - A sportról sokan beszélnek, de kevesen gyakorolják.

Immár második alkalommal rendezték meg a FőnixFitt sportnapot, amelyen kicsik és nagyok együtt hozhatták magukat formába az év elején. Idén a programokért a Debreceni Sportcentrum Kft. és a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter volt a felelős.

Neves trénerek

Az egész szombatot felölelő esemény minden korosztálynak kínált programokat, ezért nem is meglepő, hogy ilyen sok gyermeket lehetett látni, akiknek az arcára a boldogság és az elégedettség ült. Sokan nem bízták a véletlenre a sportturnén való részvételüket, így már elővételben megvásárolták a jegyüket. Napokkal a rendezvény előtt 1000 belépő már gazdára talált, de a szervezők az előző évhez viszonyítva még minimum ennyi érdeklődőre számítottak a nap további szakaszában.

A helyszínen számos színpad volt felállítva, a nagyszínpadon helyi és budapesti edzők mozgattak meg egyszerre több száz látogatót. A résztvevők az izzasztó mozgásformákat elsajátíthatták, emellett a tudásukat bővíthették. A Főnix Csarnokban a legnépszerűbb debreceni edzőtermek, szakmai kiállítók mutatták be termékeiket, szolgáltatásaikat. Több terembe lehetőségük adódott belépni a kíváncsiskodóknak: változatos programok várták őket. A délután folyamán Béres Alexandra és Katus Attila sem hagyta pihenni az érdeklődőket. Igazi, pörgős edzésen vehetett részt, aki együtt akart szórakozni a közismert fitneszedzővel és aerobikszakedzővel. Az életmód-tanácsadás mellett több olyan színes programmal is lehetett találkozni, mint a relax zone, beauty zone, crossfit, zumba, kangoo, step aerobic. Szűrővizsgálatokat végeztek a helyszínen, többek között vérnyomás-, vércukorszint- és testösszetétel-mérésre volt lehetőség.

Mindenkinek szól

A délelőtt folyamán is sokan érkeztek, de délután jóval több ember öltötte magára az edzőfelszerelését és vágott neki az izzasztó perceknek.

– Tavaly két és fél ezren látogattak el az egész napos sportrendezvényre, idén is hasonló érdeklődésre számítunk. A jelenlévők többsége hölgy, találkozhatunk továbbá gyerekekkel és férfiakkal is. A látogatók nem elsősorban élsportolók, edzők, legtöbben kikapcsolódni jönnek a rendezvényre és megismerni több mozgásformát. Nem véletlenül január elejére szerveztük az eseményt, szeretnénk, ha az év elején mindenki feltöltődne, és újult erővel vágna neki a 2018-as évnek – hangsúlyozta Dékán Tamás, az egyetem sporttal és életmóddal foglalkozó szervezeteket tömörítő klaszterének ügyvezetője.

Manapság egyre többen járnak edzőtermekbe, és fogadnak személyi edzőt maguk mellé. Az egészséges életmód már nem álom, hanem elérhető mindenki számára.

– A mozgás, a sportos lét egyre divatosabb lett Magyarországon, sokan beszélnek róla, mindennapos téma, de kevesen gyakorolják. Célunk az, hogy egy nagyszabású szabadidős rendezvény által népszerűsítsük a sportot, a testedzést, valamint hangsúlyozzuk az egészségmegőrzést – mondta Dékán Tamás.

HBN–Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!