Sport

2017.12.19. 15:49

Nem lefutott a DVSE éve

Debrecen - Komlósi Péter szerint a „házi feladat” nem változott, hozni kell a meccseket.

Debrecen - Komlósi Péter szerint a „házi feladat” nem változott, hozni kell a meccseket.

Öt hétre „befagy” az uszodák medencéinek vize, majd csak január 20-án folytatódnak ugyanis a férfi vízilabda OB I. küzdelmei. Az A csoportban szereplő DVSE a tabella ötödik helyéről várhatja a folytatást, Komlósi Péter tanítványai tíz pontot gyűjtöttek kilenc forduló alatt, a mérlegük három győzelem, egy döntetlen és öt vereség.

A Debrecen azzal a céllal vágott neki a bajnokságnak, hogy bekerüljön a felsőházba – ehhez az alapszakaszt a saját nyolcasában az első négy között kell zárnia. A terv továbbra is teljesíthető, igaz, ehhez mindennek optimálisan kell alakulnia a hátralévő öt körben, hiszen a negyedik, tizenkét egységgel álló Vasas is a felsőházba igyekszik.

Lapunk Komlósi Pétert, a cívisvárosiak vezetőedzőjét kérte, értékelje az eddig történteket. – A legfontosabb, hogy továbbra is reális esélyünk van a felsőházba kerülésre. Attól, hogy nem tudtunk nyerni a Vasas ellen, a „házi feladat” nem változott, meg kell vernünk az Újpestet, a Szombathelyet és a Kaposvárt is. A Vasasra is nehéz összecsapások várnak, ha hibáznak, még összejöhet a legjobb nyolcba jutás. Nem lefutott az évünk! – fogalmazott a tréner.

A debreceniek mestere azt is elmondta, elégedett a játékosok mentalitásával, akarják a sikert, és mindent meg is tesznek érte, úgy látja, az igazolások beváltották a hozzájuk fűzött reményeket.

Tudnak

Érdeklődtünk, mely meccsek maradtak meg leginkább az edzőben. – November közepén hazai pályán fogadtuk a Kaposvárt, s jó formában voltak a srácok. Tudtuk, hogy provokálni fogják Lukas Durikot, az ő figyelmét is felhívtuk erre, mégis hagyta, hogy kihozzák a sodrából, és ki is állították. Kikaptunk. Négy napra rá a BVSC otthonában volt jelenésünk, foghíjasan tudtunk csak kiállni, mégis nyertünk.

Tud ez a csapat, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a magyar bajnokság az egyik, ha nem a legerősebb a világon”

– vélekedett Komlósi Péter.

Természetesen nem csupán a pólósokból, a szakmai stáb tagjaiból is sokat kivesz a folyamatos „háborúzás”, így a vezetőedzőre is ráfér a pihenés. – Bár nem vagyok olyan fáradt, mint tavaly ilyenkor, ami már önmagában sokat mondó, de azért nem bánom, hogy leállunk az ünnepek idején. Január 2-án vagy 3-án kezdünk majd megint edzeni, már vannak előre egyeztetett edzőmeccseink – tudtuk meg.

HBN


[related-post post_id="3714105"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!