Sport

2017.12.16. 17:39

Mihály Kata párbajtőröző a legjobb százban

Debrecen - Fekete Laura bravúros vívással ezüstérmet szerzett a junior ob-n.

Debrecen - Fekete Laura bravúros vívással ezüstérmet szerzett a junior ob-n.

Kiemelkedő eredményeket értek el a debreceni Békessy Béla Vívóklub női párbajtőrözői két versenyen is nemrégiben. A Junior Vívó Magyar Bajnokságon három-három női és férfi párbajtőröző is képviselte az egyesületet. A 81 egyéni junior női versenyző közül Fekete Laura bravúros vívással az ezüstérmet szerezte meg. Laura mestere, Kőrösi László mesteredző szerint az elvégzett munkának mindig megvan az eredménye.

A 2017/18-as felnőtt-párbajtőr-vívószezon első Grand Prix versenyét Ázsiában, a katari Dohában rendezték meg. A viadalon Mihály Kata, a Békessy Béla Vívóklub női párbajtőrözője is részt vett. A selejtezőkből két győzelemmel jutott tovább, és csak a főtáblára kerülésért kapott ki a lengyel Dmowska Andrzejuk Danutától. A viadal 94. helyén végzett, az így szerzett világranglista-pontokkal 10 helyet lépett előre, és bekerült a világranglista top 100-ba. Serra Bendegúz, a Békessy Béla Vívó Klub szakmai igazgatója szerint fontos mérföldkő ez az eredmény.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!