Sport

2017.12.16. 17:21

Megvédheti címét a Real Madrid

Egyesült Arab Emírségek - Ha nyer, története során először hódíthat el öt kupát egy évben a Királyi Gárda.

Egyesült Arab Emírségek - Ha nyer, története során először hódíthat el öt kupát egy évben a Királyi Gárda.

Az Egyesült Arab Emírségek két városában csatáztak az elmúlt másfél hétben a 2017-es FIFA-klubvilágbajnokság résztvevői. A küzdelmekben a hat kontinentális bajnok mellett a házigazda bajnokcsapata vett részt.

A rendező ország 2017-es bajnokságának első helyezettje, az Al-Dzsazira a 2016/17-es Óceániai Labdarúgó-szövetség BL-győztesével, az Auck­land City csapatával mérkőzött meg a selejtezőben, a csatát 1–0-ra nyerte meg a házigazda gárda. A negyeddöntőben újabb három együttes kapcsolódott be a vb-be, az Al-Dzsazira következő ellenfele az Ázsiai Labdarúgó-szövetséget képviselő Urava Red Diamonds volt. Az arab csapat ismét szoros meccsen, 1–0-s győzelemmel jutott tovább az elődöntőbe, ahol a címvédő Real Madrid várt rá.

A negyeddöntő másik párharcán, az Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációjának „küldötte”, a Pachuca is 1–0-ra gyűrte le az Afrikai Labdarúgó-szövetség bajnokát, a Wydad Casablanca egyletét. A 2017-es Copa Libertadores győztese, a Gremio Porto Alegre az elődöntőben csatlakozott be, és hosszabbítás után elért, Pachuca elleni 1–0-s sikerének hála ott van a fináléban.

Történelmet írhatnak

A Real a vártnál jóval nehezebben jutott csak túl a hazai pályán szereplő Al-Dzsazirán, az arab emírségekbeliek a szünetben még vezettek a brazil Romarinho góljával, ám a spanyolok Cristiano Ronaldo és a csereként beálló Gareth Bale találatával fordítani tudtak, így készülhetnek a Gremio elleni szombati döntőre. Ha a Galaktikusok nyerni tudnak, ők lesznek az elsők a vb történetében, akik megvédik a címüket, ráadásul megszerezhetik ötödik kupájukat az évben, amire még nem volt példa. Szombat 15 órától a harmadik helyért mérkőzik meg az Al-Dzsazira és a Pachuca, a finálét 18 órától rendezik (élő M4 Sport).

HBN–SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!