Sport

2017.12.14. 11:48

Lefékezné a Pécset a DEAC

Debrecen - Ivan Lilov szerint a motivációjukon és a csapategységen nem fog múlni semmi.

Debrecen - Ivan Lilov szerint a motivációjukon és a csapategységen nem fog múlni semmi.

Egészen pontosan harmincnégy nappal ezelőtt léptek pályára hazai közönség előtt a debreceni kosarasok. Akkor a bajnoki címre is esélyes Falco (62–92) volt az ellenfél. Azóta megjárta az együttes Sopront: hat ponttal (80–86) győzni tudott. Zalaegerszegen is jelenésük volt Berényi Sándor tanítványainak: 11 egységgel (99–88) alulmaradtak.

Jelenleg a DEAC ötven százalékos teljesítménnyel a kilencedik helyen áll a magyar bajnokságban, de a debreceniekhez hasonlóan még három csapatnak, a Szegednek, a Paksnak és a Zalaegerszegnek is tizenöt pontja van. Nagyon szoros tehát a középmezőny, minden egyes megszerzett pont akár több helyezéssel előrébb juttathat egy-egy klubot.

Bizakodnak

Pénteken 18 órától a Pécsi VSK csapatát látja vendégül az Oláh Gábor utcai sportkomplexum kosárlabda-csarnokában a Hajdú-Bihar megyei alakulat. A dunántúliak hat győzelemmel és négy vereséggel az ötödik pozíciót tudhatják magukénak a honi bajnokságban. A pécsiek jó formában érkeznek a cívisvárosba, hiszen utóbbi három meccsüket megnyerték, ezekből a legutóbbi, Falco elleni kétszeres hosszabbításos győzelmük igen nagy skalpnak mondható.

Ha úgy nézzük, skalpokból a DEAC-nál sincs hiány, hiszen újoncként sikerült legyőzniük a Kaposvárt és a Sopront idegenben, sőt a szebb időket megélt Atomerőmű SE-t itthon. Emellett fontos pontokat hozott el a gárda a MAFC otthonából, és a Jászberény hazai legyőzéséért járó két pontra is nagy szükség volt. Mégis óvatosan fogalmazott a Baranya megyeiekkel kapcsolatban Ivan Lilov.

– A Pécsnek nagyon erős a játékoskerete, ráadásul jó formában érkeznek hozzánk. A Falco elleni győzelmük is azt bizonyítja, hogy bárkit képesek legyőzni – mondta el lapunknak a bolgár játékos.

Legjobb formában Jabril Durham van a PVSK-ban, az egész bajnokságot nézve a legtöbb gólpasszt ő adta. Nem volt ez másként a már említett előző három meccsükön sem. – Próbáljuk a saját játékunkat játszani majd az egész mérkőzésen, melyet szeretnénk megnyerni. Döntő jelentőségű a lepattanózás lehet még ezen az összecsapáson.

Mivel a csapategységünkkel, és a motivációnkkal nincs probléma, így bizakodva tekintünk a találkozó elé”

– fejezte be fejtegetését Lilov.

Csirke Ferenc együttesének horvát kettősét, a Veljko Budimir – Marino Sarlija duót sem lesz könnyű kivenni a játékból, de oldottak már meg kiválóan hasonló nehézségű feladatokat is Velkeyék.

HBN-PI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!