Sport

2017.12.11. 10:45

Küzdelem volt, gólok azonban nem születtek a Balmaz otthonában

Balmazújváros - Kemény, de kevés helyzetet hozó meccsen nem bírt egymással a Balmazújváros és a Mezőkövesd.

Balmazújváros - Kemény, de kevés helyzetet hozó meccsen nem bírt egymással a Balmazújváros és a Mezőkövesd.

A Kövesd látogatott szombaton délután Újvárosra. Egy apró intermezzóval indult a találkozó, ugyanis körülbelül félórával a kezdés előtt elment az áram a stadionban, és világítás híján veszélybe került az összecsapás megrendezése. Szerencsére az újvárosi vezetők rekordgyorsasággal kerítettek egy villanyszerelőt, a szakember elhárította a hibát, így bő negyedórával a hivatalos kezdési időpontot megelőzően visszajött az áram, reflektorfénybe borítva a stadiont. A hazaiaknál sérülés miatt Horváth Ferenc nem számíthatott Pogacsics Krisztián, Belényesi Miklós, valamint Bokros Tibor játékára, míg Tamás László és Vajda Sándor eltiltás miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót, utóbbiakat Póti Krisztián és Kovács Ádám pótolta.

Nehéz körülmények

Az egész napos esőzés következtében nagyon mély talaj fogadta a csapatokat, az egyik térfélen foltokban állt a víz a pályán. Az ígéreteknek megfelelően mindkét gárda nagy erővel vetette bele magát a küzdelembe, de a körülmények nem kedveztek a folyamatos játéknak, a labdarúgók bosszúságára sokszor megállt a labda a tócsákban. Az első ígéretes lehetőség Rácz Ferenc előtt adódott, ám ballábas lövése elkerülte a vendégek kapuját. Kapkodó volt a játék, majd húsz perc elteltével megszerezhette volna a vezetést a Mezőkövesd: egy szöglet után Hudák Dávid teljesen tiszta helyzetben három méterről képtelen volt eltalálni a kaput. Az első félidőben inkább a matyóföldiek akarata érvényesült, a Hudák helyzeténél kissé bizonytalankodó Szécsi Gergőnek fél óra elteltével a bajnokság egyik legnagyobb védését kellett bemutatnia, hogy megőrizze kapuját a góltól.

Meccslabda

Fordulás után kissé leült a mérkőzés, a mezőnyben becsülettel gyötörte egymást a két csapat, azonban nem igazán forogtak veszélyben a kapuk. A végére ismét felpörögtek az események: a 81. minutumban a frissen beállt Fekete Ádám első labdaérintéséből majdnem gólt fejelt, Rus Adrián pedig a mérkőzés 95. percében a mennybe mehetett volna, de kihagyta a meccslabdát, így gól nélküli döntetlennel zárult a mérkőzés. Mivel a Haladás hazai pályán legyőzte a Videotont, így a Balmazújváros és a Mezőkövesd telel a kieső helyeken.

HBN–MSZ


Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Mezőkövesd Zsóry FC 0–0 (0–0)

Balmazújvárosi Városi Stadion, 674 néző. Vezette: Andó-Szabó (Albert, Becséri)

Balmazújváros: Szécsi – Habovda, Rus, Póti, Uzoma – Kovács (Andrics, 77.), Sigér, Haris, Maisuradze – Arabuli (Fekete, 81.), Rácz (Zsiga, 46.)

Mezőkövesd: Dombó – Lázár, Hudák, Pillár, Vadnai - Mlinar (Veszelinovic, 73.), Iszali, Tóth (Strestík, 67.) - Koszta, Novák, Cseri (Gohér, 89.)

Sárga lap: Rus (94.), illetve Hudák (49.), Góhér (94.)

Mesterszemmel

Horváth Ferenc: Nehéz ezt a meccset szakmailag értékelni a körülmények miatt. Megkérdezném aki ezt kitalálta, hogy ilyen időben kell meccset játszani, az hogyan gondolta ezt? Miért kell ennyi meccset játszani ősszel, miért csak annyit tavasszal. Jó lenne, ha az értékelné a meccset, aki ezt fent kitalálta. Igazságos a döntetlen, mert futballról nem lehetett beszélni, ha valamelyik csapat szerencsés, az nyerhetett volna. Sajnos kieső helyre estünk vissza, a Haladás háromszor nyert, de este számolják majd a libákat.

Kuttor Attila: Igazságos eredmény született, az első félidőben mi voltunk jobbak, a másodikban a hazaiak kerültek fölénybe. Mélyről indult ez a csapat, de eljutottunk oda, hogy nehezen vernek meg minket, négy meccse veretlenek vagyunk, de sajnos a győzelemhez több kell. A téli szünetben ezen fogunk változtatni. A meccs előtt arra készültünk, hogy tudunk majd focizni, de sajnos a pálya erre nem volt alkalmas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!