Sport

2017.12.10. 17:58

Bravúros győzelmet arattak a debreceni röpis lányok

Debrecen - Az NB II-es röplabda bajnokságban szombat délután a Fatum Nyíregyháza NB I-es U21-es együttese látogatott a DSZC-Eötvös DSE-hez.

Debrecen - Az NB II-es röplabda bajnokságban szombat délután a Fatum Nyíregyháza NB I-es U21-es együttese látogatott a DSZC-Eötvös DSE-hez.

Az elmúlt fordulóban a Békéscsabai RSE junior bajnokcsapata ellen nagyot küzdöttek a debreceni lányok, végül a döntő játszmában a csabaiak győztek, míg a nyírségiek játszmaveszteség nélkül verték a szintén NB I-es Jászberényt.

A Fatum Nyíregyháza juniorjai még a Békéscsabánál is nagyobb falatnak ígérkeztek a hajdúságiak számára, hiszen a négy NB I-es együttes közül ők állnak legjobb helyen a tabellán. A két gárda október eleji összecsapásán a Fatum győzött 3:0-ra.

A mérkőzés most is nyíregyházi pontokkal kezdődött. Az előnyt Erdősné Balogh Erika tanítványai 10 pontig tartották, ekkor Molnár Vivien nyitásainál átvette a vezetést a hazai csapat, és a végjátékig még növelte is azt. A vendégek veszélyesen zárkóztak, de 25:22-re a házigazdák nyerték a nyitányt.

A második szettben a DSZC-Eötvös DSE szerzett négy pontos előnyt, de a Fatum 9-nél beérte őket. Felváltva estek a pontok, 21:19-re még vezettek az „eötvösös” hölgyek, de néhány bátortalan támadás azt eredményezte, hogy 23:25-tel egyenlített a Nyíregyháza.

A harmadik játszmában ismét szoros küzdelmet láthattak a csapatokat egyre magasabb hőfokon buzdító nézők, 23:23 után ismét 23:25-re nyertek a vendégek.

A negyedik etapban félő volt, hogy az ilyen folyamatos koncentrálást igénylő mérkőzésekhez nem szokott debreceniek nem tudnak újítani, de a játékosok ismét példás küzdőszellemet mutattak be. Bár három pontos előnyt szereztek a nyírségiek, a Vojth Ildikó vezette házigazdák fordítottak és a végjáték előtt már 5 ponttal is vezettek. 20:20-nál, majd 21:21-nél ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Nem mindennapi izgalmak után 26:24-re nyerte a szettet a DSZC-Eötvös DSE, így a játszmaarányt 2:2-re egyenlítette.

A rövidített játékot kiválóan kezdték a hazaiak, 8:4-nél cseréltek térfelet az ellenfelek. A nagy esély kapujában azonban egy-két hirtelen mozdulat azt eredményezte, hogy átvették a játék irányítását a nyírségiek, erőteljesen támadtak és 9:11-re már ők vezettek. A DSZC-Eötvös DSE próbált zárkózni, felváltva estek a pontok. 13:14-nél mérkőzéslabdához jutott a Fatum Nyíregyháza. Ekkor a hazaiak edzője pályára küldte a rutinos Kovács-Miskolczi Noémit. Kiegyenlítettek a hazaiak, de 14:15-nél ismét mérkőzéslabdája volt a vendégeknek. Mint oly sokszor a bajnokság során most is hatalmasat küzdöttek a debreceni lányok, elveszett labdát nem ismerve játszottak, és két meccslabdát hárítva 17:15-re győztek a döntő játszmában.

Ezzel a győzelemmel azt a bravúrt érte el a DSZC-Eötvös DSE, hogy egyedüliként a mezőnyben mind a négy NB I-es ellenfelét legalább egyszer már legyőzte.

Jövő héten ismét hazai pályán játszik a debreceni gárda. Ellenfele az NB II-es Nyíregyháza lesz. A mérkőzésre december 17-én (vasárnap) 15 órakor kerül sor a Debreceni Szakképzési Centrum Beregszászi Pál Középiskolájában.

DSZC-Eötvös DSE – Fatum Nyíregyháza 3:2 (22, -23, -23, 24, 15)

Eötvös DSE: Dr. Kovács Katalin, Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Bánfi Lili, Molnár Vivien, Domonkos Kitti. Csere: Kiss Viktória, Kovács-Miskolczi Noémi, Barnucz Gréta. Edző: Szombathy András.

- Eötvös DSE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!