Sport

2017.12.11. 16:49

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: "Jó lett volna győzni..."

Balmazújváros - Az Újpesten Horváth Ferenc által emlegetett „baljós árnyak” folytatódtak Újvároson.

Balmazújváros - Az Újpesten Horváth Ferenc által emlegetett „baljós árnyak” folytatódtak Újvároson.

A balmazújvárosi futballstadion gyepszőnyege annak ellenére sem mutatott jól szombaton, a mérkőzés előtt két órával, hogy jó minőségű a fű, és fűtési rendszerrel alá is van csövezve. A pályamunkások már kora reggel lapátokkal, seprűkkel, vödrökkel felszerelkezve érkeztek meg a létesítménybe, hogy minél jobb talajt garantáljanak a Mezőkövesd elleni, kiemelt fontosságú összecsapásra. Andó-Szabó Sándor játékvezető pedig egy órával a meccs kezdete előtt játékra alkalmasnak ítélte meg a játékteret, és így hasznosnak az egész napos „vízelvezetést”. Ha pedig a több napos folyamatos eső nem lett volna elég, bő fél órával a találkozó előtt még az áram is elment a stadionban. De erre is született megoldás: a helyi villanyszerelők perceken belül ott termettek, és – ha úgy tetszik – villámgyorsan helyreállították az áramszolgáltatást, majd, ha öt perc csúszással is, de elkezdődhetett a mérkőzés.

Két eltiltott

A baljós árnyak következő fázisa (bár nem időrendben) az volt, hogy az eltiltott Tamás László és Vajda Sándor helyett kit tegyen a kezdőbe Horváth Ferenc a borsodi csapat ellen. A védelem tengelyében Póti kapott szerepet, a jobb szélen pedig Kovács Ádám. Vagyis hiába vártuk szélre Rácz Ferencet, ő Arabuli csatártársa volt ezúttal is.

– Örülök, hogy ismét kezdő lehettem, és a megszokott helyemen, bár most a pálya állapota és az időjárási körülmények miatt mindenképp több feladat hárult rám, mint szokott. Az volt a célunk, hogy ne hibázzunk semmiképp, viszont a Mezőkövesdet hibára kényszerítsük. Ezen a talajon, és ebben a viszontagságos időjárásban talán ennél többre egyik csapat sem törekedhetett. Ehhez pedig az kellett, hogy a lehető legtöbbet az ellenfél térfelén tartsuk a labdát – fejezte ki vélekedését a Szombathelyen született csatár, Rácz.

Nagyon kellett volna a győzelem a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőnek, hogy ne kieső helyen teleljen. Azonban ez nem sikerült, mivel a forduló előtt egy ponttal mögöttük álló Haladás nyert a Videoton ellen hazai pályán, és megelőzte a hajdú-bihari együttest. A balmazújvárosi győzelem elmaradt, így a Puskás Akadémia meccsét már felesleges is volt figyelni. – Jó lett volna győzni, tehát az eredmény miatt csalódottak vagyunk, de nézhetjük abból a szempontból is a helyzetünket, hogy öt meccs óta nem kaptunk ki, ez pedig a jövőt nézve mindenképpen kedvező. Ennek tükrében kell télen készülnünk, és folytatnunk a szezont februárban – fejezte be gondolatmenetét Rácz Ferenc.

HBN-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!