Sport

2017.12.04. 13:30

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: a vonal fölött maradni

Balmazújváros - A Balmazújváros középpályása, Vajda Sándor tudja, az elmúlt meccset el kell felejteniük, mert jön a következő.

Balmazújváros - A Balmazújváros középpályása, Vajda Sándor tudja, az elmúlt meccset el kell felejteniük, mert jön a következő.

Nem akármilyen körülmények között szerzett pontot – vagy vesztett pontokat? – a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttese a hétvégi NB I-es fordulóban. Az újvárosiak Újpesten léptek pályára, és Haris, illetve Rácz találataival már két góllal vezettek a 48. percben, azonban a hajdú-bihari gárda ellen Erdős József két tizenegyest is befújt, ezzel mentett pontot a házigazda.

A meccs után a klub hivatalos honlapján Tiba István elnök vállalkozott egy gyors értékelésre: „Gratulálok a nagyszerű teljesítményt nyújtó csapatunknak! Mi azonban »csak« a Balmazújváros vagyunk, s a játékosainknak, szurkolóinknak a jelek szerint meg kell szokniuk, hogy a pályán nem csak tizenegy ember ellen kell felvennünk a küzdelmet. Ennek ellenére, ezzel együtt nagyon büszke vagyok a csapatunkra!”

A fontos meccs jön

Nem volt kevésbé zaklatott a Balmaz középpályása, Vajda Sándor sem, amikor megkérdezte a Napló. – Mélységesen csalódottak voltunk a lefújást követően, megnyerhettük volna a találkozót, hiszen az Újpestnek a két tizenegyesen kívül csak egy helyzete volt. Jól védekezett a csapat, támadásban is megfelelően teljesítettünk. Nagyon egyben volt a társaság, mindenki maximális koncentrációval tette a dolgát, de a két büntetővel nem tudtunk mit kezdeni. Nem tisztem a játékvezetőkkel foglalkozni, az a tizenegyes, amit a bíró megad. Ez azonban már elmúlt, nekünk most a következő mérkőzésünkre kell koncentrálnunk – nyilatkozta a hamarosan a 26. életévét betöltő játékos.

A labdarúgónak felvetettük, mennyire örömteli, hogy jó formában van a Balmazújváros hetek óta, és egyáltalán nem játszik bátortalanul az újonc.

Vajda egyetértett velünk:

Úgy vélem, már régen felvettük az első osztály ritmusát, de olykor az egyéni hibáink miatt elmaradt a pontszerzés. Azonban azt már tudjuk egy ideje, hogy ha mindenki 100 százalékos figyelemmel végzi a feladatát a pályán, akkor nagyon nehéz megverni minket”

– vélekedett a mátészalkai születésű futballista.

Mint azt Vajda megjegyezte, most már a következő meccsre koncentrálnak, amelyet szombaton vívnak az ugyancsak a kiesés elől menekülő Mezőkövesd ellen, hazai pályán.

– Nagyon bízom benne, hogy a hétvégén nyerni tudunk. Az őszi szezon egyik legfontosabb találkozója vár ránk, s nagyon szeretnénk továbbra is a – kieső helyet jelentő – vonal fölött maradni. Mert nem mindegy, hogy hónapokig milyen tabellát néz az ember, míg el nem kezdődik a tavaszi idény.

HBN-TN


[related-post post_id="3698803"]

[related-post post_id="3699081"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!