Sport

2017.11.27. 12:39

Végig fegyelmezett játékkal nyert a DVSC

Debrecen - Az 5–1-es vendégsiker akár hízelgőnek is tekinthető a vendéglátó Vasas számára.

Debrecen - Az 5–1-es vendégsiker akár hízelgőnek is tekinthető a vendéglátó Vasas számára.

Elegáns, taktikus, olykor szemtelen futballal fektette két vállra a pályája felújítása miatt a Szusza Ferenc Stadionba albérletbe kényszerült Vasast a DVSC a labdarúgó NB I 17. fordulójában, szombaton délután. A számszerű eredmény ismert: Vasas–Debrecen 1–5. Az eddig leginkább a kispadról játékba beszállt, ám most Herczeg András vezetőedző által a kezdőcsapatba nevezett Takács Tamás a mérkőzés első két góljával járult hozzá a debreceni gárda sima győzelméhez. Ám milyen a drukker, az ember, az újságíró? Mindig több kell, még a gólból is – főleg annak, aki látta a mérkőzést, aminek eredménye bizony ekkora arányban is hízelgő a fővárosi piros-kékek számára. Több százszázalékos helyzet maradt ki, és ha kihasználja ziccereit Takács Tamás, akár öt gól is szerepelhetett volna a neve mellett a 79. percben, amikor Mengolo váltotta a Loki hórihorgas csatárát.

Egységes a csapat

– Soha rosszabb mérkőzést, azt gondolom, hogy jó meccset játszottunk. Magabiztosak voltunk végig a mérkőzés alatt, és stabilan nyertük a meccset. A csapaton belül sok jó teljesítmény volt. Örülök a győzelemnek – válaszolta kérdésünkre a mérkőzés lefújása után a Loki 20-as mezt viselő játékosa, amikor a kimaradt helyzeteiről kérdeztük. Ezután a góljait idézte fel: – Könyves Norbi távolról egy lövést adott le, a labda odapattant elém, nekem pedig közelről sikerült a kapuba kotornom a labdát. Ezzel szereztük meg a vezetést, majd nem sokkal később növeltük az előnyünket. A második találatunk szögletből született. Bódi nagyszerűen ívelt középre, akkor sikerült jól érkezni a kapu elé, és befejelni a labdát a hálóba. Nyomtam, tettem a dolgomat, mint ahogy a csapattársaim is. Több egyéni jó teljesítményt hozott ez a mérkőzés. Megérdemelten nyertünk.

Az egy héttel korábban hazai pályán ugyancsak 5–1-re a Videotonnal szemben elveszített mérkőzéshez képest a Vasas elleni találkozó a Debrecen számára pontosan fordítva alakult a Szusza-stadionban. A székesfehérváriak ellen védelmi hibák vezettek a nagyarányú vereséghez, míg a Vasas ellen nyoma sem volt a védelem megingásának, a Loki kontrái pedig rendre veszélyesek voltak.

– Az edzőnk felkészített bennünket minden eshetőségre, így nem ért minket semmilyen meglepetés, váratlan játékhelyzet.

Megvolt a taktikánk, ami nagyszerűen ült végig a találkozón. Pontosan végrehajtottuk, és ezáltal stabil volt a csapatunk.”

Igaz, a második félidő egyes időszakaiban nyomott a hazai gárda. Erre is fel voltunk készülve, hiszen nem lehet 90 percen át dominálni, van, amikor vissza kell állnunk – nyilatkozta Takács. Kérdeztük őt a következő fordulóról, a Nagyerdei Stadionban rendezendő, a Budapest Honvéd elleni találkozóról is: – Három pont! – jelentette ki határozottan.

HBN–KZS


[related-post post_id="3692973"]

[related-post post_id="3692096"]

[related-post post_id="3691636"]

[related-post post_id="3691524"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!