Sport

2017.11.10. 14:01

Megleckéztetné a szombathelyieket a DEAC

Debrecen - Velkey János szerint nem őket nyomja az esélyesség terhe, amiből sokat profitálhatnak.

Debrecen - Velkey János szerint nem őket nyomja az esélyesség terhe, amiből sokat profitálhatnak.

Nincs megállás a férfi kosárlabda NB I-ben, az újonc DEAC szombaton 17 órától a pontvadászat egyik élcsapatának számító Falco-Vulcano Energia KC Szombathely együttesét látja vendégül az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Sokat elárul az ellenlábas tudásáról, hogy tavaly a bajnoki döntőig menetelt, ám ott a székesfehérváriak egy végletekig kiélezett párharcban feltartóztatták Szrecsko Szekulovics fiait. Az újonc debreceniek derűlátóan várhatják a következő erőpróbát, hiszen Berényi Sándor legénysége a múlt héten Kaposváron aratott 75–69-es győzelmet, amire sokan felkapták a fejüket.

Páratlan páros

– Szoros meccset akarunk vívni a szombathelyiekkel, szeretnénk méltó partnerei lenni az esélyesebbnek tartott ellenfelünknek – kezdte a beszélgetést Velkey János. – A vendégek vezetőedzőjének meglehetősen mély keret áll a rendelkezésére, válogatott játékosok sora alkotja a Falco keretét. A Darrin Govens, Perl Zoltán hátvédpárosra nagyon figyelnünk kell, hiszen elsősorban ők viszik a hátukon az együttest, remekül megbontják a védelmet. Govenst remekül ismerem, mivel Zalaegerszegen egykoron a csapattársam volt. Amennyiben a duót semlegesítjük, akkor sem dőlhetünk hátra, ugyanis rajtuk kívül is fantasztikus játékosok igyekeznek borsot törni az orrunk alá.

A Szombathelynek mostanság nem igazán fut a szekere idegenben, jó lenne, ha ez a széria Debrecenben is folytatódna."

– Kaposváron nem nyomta a vállunkat a teher, hasonló lesz a szituáció a hétvégén is. Megpróbáljuk borítani a papírformát, ehhez szorgalmasan kell gyűjtögetnünk a lepattanókat, illetve muszáj jó dobószázalékot produkálnunk – fogalmazott a Hajdú-bihari Naplónak a 22 éves kosaras, aki elárulta, kisebb sérülések ugyan nehezítik a debreceniek életét, de mindenkire számíthat a szakmai stáb. Bognár Kristóf felépülése is megfelelő ütemben zajlik, nem okozna szenzációt, ha egykori kenyéradója ellen lehetőséget kapna.

A Vas megyeiek kedden az Európa Kupában az orosz Novgoroddal vívtak ki-ki összecsapást, melyet végül 84–79-re vesztettek el. A cívisvárosiak mennyire számolnak azzal, hogy egy fáradt gárda érkezik a hajdúsági megyeszékhelyre?

– Ez az ütközet is befolyásolhatja a szombati végeredményt. Ellenfelünk az elmúlt időszakban komoly terhelést kap, hetente két kőkemény mérkőzést vív. Hosszú út is vár rájuk, reménykedem benne, hogy ezek a tényezők egyaránt a mi malmunkra hajtják majd a vizet – mutatott rá Velkey.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!