Sport

2017.11.29. 14:06

Három fokkal jobb volt a DVSC a Budafoknál

Debrecen - A DVSC biztosan verte másodosztályú ellenfelét a kupában és bejutott a legjobb 16 közé.

Debrecen - A DVSC biztosan verte másodosztályú ellenfelét a kupában és bejutott a legjobb 16 közé.

A másodosztály 17. helyezettjével, a házigazda Budafoki MTE-vel csapott össze a DVSC szerdán délben a Magyar Kupa nyolcadik fordulójában. Mivel a stadion átépítése miatt zárt kapuk mögött rendezték meg a találkozót, meglehetősen bizarr hangulatban léphettek pályára a csapatok.

Herczeg András vezetőedző amolyan „vegyes” gárdát küldött harcba, hiszen keverte az eddig kevesebb játéklehetőséget kapó labdarúgókat azokkal, akik rendre kezdőként kapnak helyet a Lokiban a bajnokikon, gondolunk itt Kinyikre, Szatmárira vagy akár Varga Kevinre.

Debreceni lehetőséggel indult a találkozó, Tisza szöglete után Szabó kapus tornázta ki a labdát a bal felső sarok elől. Válaszként Csizmadia szabadrúgása vágódott le veszélyesen, de a hajdúsági védők tisztáztak.

A Debrecen birtokolta többet a labdát, ám a BMTE nagyon szervezetten és lelkesen futballozott. A 31. percben Fekete bombázott alig valamivel Novota kapuja fölé, majd nem sokkal később Varga Kevin okos löketét hárította Szabó Balázs.

Az első félidő egy budafoki helyzettel zárult: Ihrig-Farkas visszagurítását Vaszicsku rúgta volna a kapuba közelről, a védőkről csorgott szögletre a labda.

Az első negyvenöt percben nagy fölényben játszottak a vendégek, sokszor csak az utolsó pillanatban elrontott passz, vagy egy kétségbeesetten mentő védő akadályozta meg a cívisvárosi találatot.

Tisza-parádé

A második játékrész remekül indult hajdúsági szempontból, hiszen Sós visszagurítását a tétovázó védők között Mengolo a kapuba juttatta.

Ezt követően támadóbban léptek fel a hazaiak, a Loki sokszor védekezésre kényszerült, ám a kontrákban mindig benne volt a vendégek gólja.

Az utolsó tíz percben aztán eldöntötte a DVSC a továbbjutást. Előbb Takács Tamást birkózta le védője a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Tisza Tibor higgadtan a háló közepébe lőtte, majd újra a fehér mezes csatár villant, s megszerezte a harmadik debreceni gólt.

A Loki tehát biztos győzelmet aratva jutott be a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe.

HBN


A teljes mérkőzés itt nézhető vissza:


A tények

Magyar Kupa, 8. forduló

Budafoki MTE – DVSC 0-3 (0-0)

Budafok. Vezette: Zierkelbach (Kóbor, Huszár)

BMTE: Szabó B. - Margitics, Vaszicsku, Csizmadia, Vég – Ihrig-Farkas (Vankó 70.), Vasziljevics, Khiesz (Vass M. 76.), Filkor (Pölöskei 65.) –Fekete M., Kovács D.

DVSC: Novota – Kuti, Kinyik, Szatmári, Barna – Varga K. (Nagy K. 80.), Filip, Csősz (Tőzsér 46.), Sós – Mengolo (Takács T. 74.), Tisza

Gól: 0-1 Mengolo (51.), 0-2 Tisza (11-esből, 86.), 0-3 Tisza (90.)

Sárga lap: Vég (64.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!