Sport

2017.10.29. 12:11

Nem kegyelmezett a bajnok, kikapott az Újváros

Balmazújváros - A balmazújvárosiak nem tudták folytatni a jó sorozatukat a Honvéd elleni összecsapáson.

Balmazújváros - A balmazújvárosiak nem tudták folytatni a jó sorozatukat a Honvéd elleni összecsapáson.

Az előző három tétmeccsét veretlenül záró Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a bajnoki címvédő Budapest Honvédot látta vendégül az OTP Bank Liga 14. fordulójában. A hazai együttes keretében nem kapott helyet a veterán gólvágó, Adamo Coulibaly. A fővárosiaknál is volt egy nagy hiányzó, Erik van der Meer betegség miatt nem tarthatott a csapatával, a holland szakembert Mark de Vries helyettesítette.

Ígéretes kezdet

A bajnoki első komolyabb helyzetére csupán hat percet kellett várni, ekkor Filip Holender bombája a felsőlécen csattant. Kicsivel később Zsiga Ervin tesztelte Gróf Dávidot, ám a középre tartó lövés nem okozott komolyabb fejtörést a kispestiek kapuvédőjének. A tizenkettedik minutumban Eke Uzoma beívelésébe Arabuli tette bele a fejét, a grúz csatárnak balszerencséje volt, hiszen a kapufát találta el. A kezdeti lendületet követően nem sok veszélyes támadást láthattak a szurkolók. A harmincötödik percben váratlanul megszerezték a vezetést a vendégek: Gazdag Dániel jó harminc méterről gondolt egy merészet, a lökete pedig Pogacsics Krisztián kapujának jobb felső sarkában kötött ki. Érdekesség, hogy a 21 esztendős futballista pályafutása során először köszönt be az élvonalban.

A második játékrész alaphangját Arabuli bólintása adta meg, Gróf bravúrral tenyerelte szögletre a labdát. Pogacsics Eppel Mártont tarolta le a tizenhatoson belül, Andó-Szabó Sándor játékvezető nem habozott, büntetőt adott a fővárosiaknak. A sértett, valamint Davide Lanzafame kisebb szóváltás után döntötte el, hogy az olasz végzi el a „tizit". Lanzafame higgadtan értékesítette a lehetőséget. A félidő derekán Eppel vitte be a kegyelemdöfést, a tavalyi gólkirály mellel levette a játékszert, és próbálkozását nem tudta védeni az újvárosi hálóőr. A szépítés sem sikerült a Balmaznak, a hajrában Vajda Sándor végezhetett el ígéretes pozícióból szabadrúgást, ám Grófot a kapufa kisegítette.

A Balmazújváros NB I-es története legsúlyosabb vereségét szenvedte el a hétvégén, ezen a meccsen hiányzott az átütőerő Sigér Dávidékból játékából, akik a szerencsével is hadilábon álltak. Öröm az ürömben, hogy a közvetlent vetélytársak (Haladás, Mezőkövesd) sem tudtak pontot szerezni. Horváth Ferenc tanítványai a következő játéknapon Debrecenben lépnek pályára, a cívisvárosban a Diósgyőrrel mérik össze az erejüket szombaton 15.30-tól.

HBN


A tények

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Budapest Honvéd 0-3 (0-1)

Balmazújváros, 1500 néző, v.: Vad II.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Pogacsics - Habovda, Rus, Póti, Uzoma - Zsiga (Rácz, 69.), Sigér (Batarelo, 69.), Haris, Maiszuradze (Vólent, 55.), Vajda - Arabuli

Budapest Honvéd: Gróf - Latifu (Villám, 89.), Lovric, Baráth, Holender - Gazdag (Laczkó, 78.), Kamber, Pölöskei - Lanzafame, Eppel, Banó-Szabó (Herjeczki, 86.)

gólszerzők:Gazdag (35.), Lanzafame (49., 11-esből), Eppel (71.)

sárga lap: Pogacsics (48.), illetve Lanzafame (22.), Gazdag (29.)


[related-post post_id="3662925"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!