Sport

2017.10.06. 15:19

Megragadna az élbolyban a DEAC

Debrecen - A remek formában lévő Nagy Dávid elárulta, a tapasztalt játékosok mindenben segítik a fiatalokat.

Debrecen - A remek formában lévő Nagy Dávid elárulta, a tapasztalt játékosok mindenben segítik a fiatalokat.

A DEAC újonc létére nem megszeppent kis csapatként viselkedik az NB III. Keleti Csoportjában. A táblázat ötödik helyén álló cívisvárosiak nyolc játéknap során tizenhárom egységgel gazdagodtak. A mezőny nagyon sűrű, így egy kisebb rövidzárlat komoly visszaesést eredményezhet.

– Elégedett vagyok az eddigi teljesítményünkkel, bár ha szerencsésebbek vagyunk, több pontunk is lehetne. A kezdés jó alapot jelenthet a sikeres folytatáshoz – kezdte a beszélgetést Nagy Dávid. – Főleg fiatal játékosok kapnak helyet a keretünkben.

Hiába vagyok csak huszonhét éves, ebben a gárdában már idősnek számítok.”

Rutinosabb társaimmal igyekszünk hasznos tanácsokkal ellátni az ifjakat, akik vevők erre. Kiváló körülmények között, egy szakmailag jól felkészült stábbal dolgozhatunk. Bízom benne, hogy nem kell idegeskednünk a bennmaradást illetően. Az előző fordulóban a Tiszaújvárost 3–2-re múltuk felül egy jó iramú összecsapáson. Korán megszereztük a vezetést, ezután átadtuk a területet az ellenfélnek. A vendégeknek összejött a fordítás, ám az utolsó tizenöt percet megnyomtuk, ezzel nyertük meg a találkozót – fogalmazott lapunknak a hajdúsági egylet tizennyolcas mezét viselő játékosa.

Termeli a találatokat

A DEAC mellett Nagy is elkapta a fonalat, ugyanis hét góllal jelenleg a csapat házi gólkirálya.

– A nyáron volt az esküvőm és a nászutam, így idő kellett ahhoz, hogy utolérjem magam. A Gyöngyös kapuját négyszer vettem be, mégsem nevezném ezt az összecsapást pályafutásom csúcspontjának. Hogy mit tartok az erősségemnek? A tizenhatoson belül mozgok otthonosan. Jó a fizikumom, képes vagyok megtartani a labdát, a technikámmal sincs komolyabb problémám. A fejjátékom mindenképpen fejlesztésre szorul. Korábban több sérülés is gátolt, ám szerencsére ezek már a múlté – mutatott rá a csatár.

Sáfár László legénysége vasárnap 15 órától Cigándon vendégeskedik. Érdekesség, hogy a hetedik pozíciót birtokló borsodiak a legutóbbi idényben még a másodosztályban szerepeltek, bár abból az alakulatból csupán néhány maradtak meg hírmondónak.

– Vetélytársunk is elsősorban a fiatal labdarúgókra épít. Ugyan nem sikerült kiugróan a cigándiak rajtja, nem lesz könnyű dolgunk. Az ESMTK otthonában beleszaladtunk a késbe (a fővárosiak 7–1-re verték a hajdúságiakat augusztus végén – a szerk.), ezt leszámítva egyik meccsen sem játszottunk alárendelt szerepben, amibe mindenképpen kapaszkodhatunk – zárta mondandóját Nagy Dávid.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!