Sport

2017.10.16. 13:50

Kihúzta a DEAC a Jászberény „méregfogait”

Debrecen - Kósa Tamás szerint a debreceni játékosoknak maradéktalanul sikerült megvalósítaniuk az edző elképzeléseit.

Debrecen - Kósa Tamás szerint a debreceni játékosoknak maradéktalanul sikerült megvalósítaniuk az edző elképzeléseit.

A DEAC kosarasai felemás hetet zártak: Berényi Sándor alakulata szerdán nem tudott meglepetést okozni a címvédő Alba Fehérvár otthonában, ám szombaton a Jászberénynek már nem kegyelmeztek a hajdúságiak. A 73–62-es győzelem alkalmával a cívisvárosi csapat trénere már számíthatott a betegségéből felgyógyuló Molnár Andrásra, valamint a bajnokságban derékfájdalma miatt eddig nem bevethető Farkas Attilára. Rajtuk kívül bemutatkozott az amerikai Dallas Lauderdale is, akinek a debütálása kiválóan sikerült, mivel tizenöt ponttal, tizennégy lepattanóval, illetve hat blokkal vette ki a részét a sokak által kötelezőnek vélt diadalból.

Kikapcsolt húzóemberek

– Belülről azt éreztem, hogy végig a mi akaratunk érvényesült. Szerencsére sikerült megvalósítanunk Berényi Sándor elképzeléseit, így tudtuk térdre kényszeríteni a vetélytársunkat – kezdte a beszélgetést Kósa Tamás. – Egy-egy meccsen mindig nagy jelentősége van a lepattanóknak, hiszen amelyik csapat több lecsorgó labdát gyűjt össze, rendszerint megnyeri a találkozót. Emellett semlegesíteni tudtuk a vendégek veszélyes légiósait. A Jászberény egyik legjobbja az irányító Deshields, akit jól kikapcsoltunk, Rakics sem tudta a megszokott átlagát hozni, míg a palánk alatt Sejficet Lauderdale tartotta szemmel. Hogy mit gondolok új játékosunkról? Csütörtök este érkezett hozzánk, a szombati bajnokit megelőzően csupán három közös edzésünk volt. Szerintem ő volt az utolsó hiányzó láncszem a gépezetünkben, aki centerposzton ad stabilitást. Remek ember, akivel nem csak a kosárlabdáról lehet beszélgetni – árulta el a 22 éves kosaras, aki a harmadik negyed végén fontos triplát dobott.

Tapasztalt ellenlábas

A DEAC négy fordulót követően ötvenszázalékos mérleggel áll a bajnokságban: a Paksot és a Jászberényt két vállra fektették Molnár Andrásék, ám a Szegeddel és a Székesfehérvárral nem bírtak. Az eddigi eredményekkel kapcsolatban Kósa Tamás elárulta, a Tolna megyeiek felülmúlása bravúrnak számít, de a csongrádiak ellen sikerben bízott.

A debreceniek a hétvégén a MAFC együttesével próbálnak meg kibabrálni, az ütközet szombaton 18 órakor kezdődik.

– Egy rutinos, régóta az élvonalban szereplő gárda vár ránk. Még nyíregyházi játékosként sok komoly csatát vívtam a fővárosiakkal. Nem becsülhetjük le a budapestieket, ennek ellenére egyértelműen a győzelem a célunk. A nyáron a MAFC-nál jól sikerültek az igazolások, például megszerezték a rutinos Fodor Mártont, akire figyelnünk kell majd – nyilatkozta lapunknak Kósa Tamás.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!