Sport

2017.10.02. 14:34

„Kihajtottuk magunkat, a tükörbe tudunk nézni”

Balmazújváros - Póti Krisztián szerint a bennmaradás kivívására még mindig reális esélye van a Balmaznak.

Balmazújváros - Póti Krisztián szerint a bennmaradás kivívására még mindig reális esélye van a Balmaznak.

A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő élvezetes, fordulatos összecsapást vívott a Ferencvárossal az OTP Bank Liga előző fordulójában. Sokáig lógott a levegőben a meglepetés, hiszen a hajdúságiak Vajda Sándor és Sigér Dávid találataival a harminchatodik percben már két góllal vezettek. A folytatásban a zöld-fehérek megrázták magukat, és 3–2-re fordítottak. Horváth Ferenc legénysége méltó ellenfele volt az FTC-nek, de a pontszerzés nem jött össze.

Vitatható tizenegyes

– Remekül kezdtük a mérkőzést. Szervezett védekezésből gyors kontratámadásokat vezettünk, aminek köszönhetően kétgólos előnyre tettünk szert – nyitotta a beszélgetést Póti Krisztián. – Sajnos a szünet előtt a semmiből talált egy gólt a Fradi. A második félidőben egy ritkán látható bomba kötött ki a kapunkba, majd egy érdekes tizenegyes pecsételte meg a sorsunkat. A hétvégi összecsapás nagyon hasonlított a Diósgyőr elleni győzelmünkre. 2–0 után több komoly helyzet adódott előttünk, ezeket értékesítenünk kellett volna. Szerintem nem érdemeltünk vereséget, jobb koncentrációval a győzelem is összejöhetett volna. Egy kiváló iramú találkozót vívtunk a zöld-fehérekkel, bátrak felvállaltuk a támadójátékot, amit nem sokan tesznek a Ferencvárossal szemben.

Szerencsére a pályán sikerült eltüntetnünk a két klub anyagi lehetőségei közötti különbséget. A csapatból az adatok alapján mindenki tíz kilométert futott, kihajtottuk magunkat, a tükörbe tudunk nézni”

– szögezte le lapunknak a 29 esztendős védő.

Nem törtek meg

Az élvonalbeli bajnokság harmada már lepörgött, az újonc Balmaz tizenegy fellépése során mindössze hat egységet szerzett, ez a mennyiség csupán az utolsó helyre elegendő.

– Jól sikerült a rajtunk, az első négy játéknapon öt ponttal gazdagodtunk, döntetlent játszottunk a Honvéddal és a Videotonnal, továbbá legyőztük a DVTK-t. Ezt követően a játékunkkal általában nem volt különösebb probléma, de az eredmények nem jöttek. Az emberek csak a győzelmekre emlékeznek, a sikert nem kell megmagyarázni. Sokan leírtak bennünket, de ezzel nem foglalkozom.

Hatvanhat pontot lehet még szerezni, szeretnénk kiharcolni a bennmaradást. Nem adjuk fel a harcot, minden edzésen keményen dolgozunk célunk elérése érdekében”

– szögezte le az újvárosiak hatosa.

A pontvadászatban a válogatott szünet miatt legközelebb október közepén rendeznek meccseket. A pauzával kapcsolatban Póti Krisztián elmondta, hasznos lesz, mivel jut idejük a feltöltődésre, így újult erővel vághatnak bele a munkába.

HBN-BÁ


[related-post post_id="3635100"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!