Sport

2017.10.23. 13:35

Felejthetetlen hangulatú meccsen harcolták ki a továbbjutást

Debrecen - A lehető legjobbkor, az EHF Kupa második csoportkörének visszavágóján nyújtotta szezonbeli legjobb teljesítményét a DVSC-TVP.

Debrecen - A lehető legjobbkor, az EHF Kupa második csoportkörének visszavágóján nyújtotta szezonbeli legjobb teljesítményét a DVSC-TVP.

Köztudomású, a Loki 25-23-as vereséget szenvedett Lengyelországban, így kétgólos hátrányt kellett ledolgoznia vasárnap a zsúfolásig megtelt Hódosban. Az előre borítékolható volt, hogy a szurkolókon nem múlik majd, s ezt már a kezdés előtt mindenkiben tudatosítottak a drukkerek. A szokottnál is hangosabb hangorkán mellett a csarnok lelátói a mérkőző felek nemzeti színeibe "öltöztek", a közönség tagjai egy adott pillanatban magasba emelték a székekre helyezett színes fóliákat, amivel piros-fehér-zöldbe, illetve fehér-pirosba öltözött a nézőtér. (A koreográfia a www.haon.hu-n megtekinthető.) Felemelő pillanat volt, ugyanúgy, mint amikor a lengyel szurkolók "Ria, Ria, Hungária", míg a magyarok "Polska" skandálásban törtek ki.

Lajtos-parádé

Ennek megfelelően fantasztikus miliőben kezdődött a meccs, óriási küzdelem zajlott a pályán. A 20. percig fej fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett, de meglépni egyik sem tudott. Így volt ez egészen a 20. percig, ami után szép fokozatosan elhúzott a DVSC. Köszönhetően főként Lajtos Nórának, aki csereként beállva bravúrt bravúrra halmozott. A félidőben 15-11-re vezettek a hazaiak, azaz összesítésben már két góllal vezettek a piros-fehérek.

A térfélcserét követően sem adták fel a vendégek, sőt a 44. minutumban kiegyenlítettek (18-18). Szerencsére ez nem bénította le a drukkerek által hajtott cíviseket, akik nem engedték át a vezetést a lubiniaknak. A hajrá a debrecenieké volt. Lajtos annyi parádés védést mutatott be, hogy vélhetően a lengyelek már tartottak tőle, ugyanis 22-19-et követően négy lövésük - közte egy büntető - kapu fölé szállt, míg egy alkalommal a kapufát trafálták telibe. A polákok sikertelensége magabiztossá tette Grigeléket, akik 26-19-re elhúztak, s már az sem rontotta el az ünneplést, hogy az utolsó találatot a Zaglebie vitte be. A 26-20-as hajdúsági siker azt jelentette, hogy a Loki 49-45-ös összesítéssel jutott az EHF Kupa harmadik selejtezőkörébe.

Sorsolás kedden

Ez a mérkőzés bizonyította, hogy a piros-fehér címer alatt Loki-szív dobog a játékosokban, akik ebben a szezonban most nyújtották a legjobb produkciójukat, s úgy harcoltak, mint ahogy elvárható volt október 23-a előestéjén. Bízunk benne, a debreceni hölgykoszorú ezt az arcát mutatja majd az idény további mérkőzésein.

Fotó: Derencsényi István

Az EHF Kupában kedden sorsolnak, akkor derül ki, a DVSC-TVP kivel játssza következő párviadalát.

HBN-BN


Tények

DVSC-TVP–METRACO ZAGLEBIE LUBIN (lengyel) 26–20 (15–11)

Debrecen, 1700 néző. Vezette: Marta Sa, Vania Sa (portugálok)

DVSC: Horváth-Pásztor – Varsányi, PUNYKO 6, GRIGEL 5 (1), Sirián 1, ZAMFIRESCU 5, Hársfalvi 1. Csere: LAJTOS (kapus), Hajduch, CSÁKI 4 (2), Borges Lima, PALSDOTTÍR 3, Vantara-Kelemen 1 Edző: Tone Tiselj

ZAGLEBIE: MALICZKIEWICZ – GORNA 5 (3), Maricz, Semeniuk 1, Milojevics 1, Pielesz 4 (1), Grzyb 2 Csere: Waz (kapus), Belmas, Buklarewicz 1, Wojtas 1, WAZNA 3, Jochymek, Trawczynska 2. Edző: Bozena Karkut

Az eredmény alakulása. 6. perc: 4–2. 17. p.: 7–8. 23. p.: 12–9. 29.p.: 15–10. 34. p.: 15–14. 44. p.: 18–18. 53.p.: 22–19. 58.p.: 26–19.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc

Hétméteresek: 4/3, ill. 7/4.

Továbbjutott: a DVSC-TVP, 49-45-ös összesítéssel


Mesterszemmel

Tone Tiselj: Az idényben most játszottunk a legjobban! Most először tartottuk húsz gólon ellenfelünket, amely jó passzban van, hazája bajnokságában sorra nyeri a találkozóit. Az ötvenedik percig kiélezett volt a csata, a végét azonban mi bírtuk jobban. Óriási hangulat volt a csarnokban, ez is kellett ahhoz, hogy továbbjussunk.

Bozena Karkut: Nem tudtunk azon a szinten játszani, mint az első meccsen. A lehetőségeink megvoltak a gólszerzése, de sokat hibáztunk, nem tudtunk élni a lehetőségekkel. Megérdemelten jutott tovább a Debrecen.


[related-post post_id="3657368"]

[related-post post_id="3656724"]

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!