Sport

2017.10.27. 14:38

DVSC: görcs nélkül, lazábban

Debrecen - A Lokinak tanulnia kell a múlt heti, Szombathely elleni hazai pontvesztésből, mert jön a Paks.

Debrecen - A Lokinak tanulnia kell a múlt heti, Szombathely elleni hazai pontvesztésből, mert jön a Paks.

Az elmúlt fordulóban a Haladással a Nagyerdőn játszott a DVSC együttese az OTP Bank Ligában, s szombaton 15 óra 30 perctől ismét saját pályáján kell bizonyítania a Herczeg-legénységnek. Az ellenfél ezúttal a meggyőző formát mutató Paksi FC lesz, Csertői Aurél alakulata a legutóbbi hat fordulóban nem talált legyőzőre. Igaz, a hajdúságiak pozitív sorozata pedig már nyolc mérkőzés óta tart.

Összeszokott a Paks

Bár jó passzban vannak a zöld-fehérek, nem lenne meglepő, ha a Halihoz hasonlóan most is a zárt védekezés lenne a vendégek játékának az alapja.

– Azért én valamivel másabbnak látom a Paks stílusát, mint a Haladásét, bár egy hete a szombathelyiek is szép focit mutattak be ellenünk – nyilatkozta a Naplónak Bódi Ádám, a debreceniek középpályása utalva a Hali elleni 1–1-re. – A következő ellenfelünk nagyon szervezett játékra képes, azonban futballozni is tudnak a tolnaiak. Látszik, hogy jól megértik egymást a paksi labdarúgók, és mivel a csapat magja hosszabb ideje együtt szerepel, rendkívül összeszokott, veszélyes együttesről beszélünk. Ráadásul ők is jó szériában vannak, ám természetesen azon leszünk, hogy megszakítsuk a pozitív sorozatukat a Nagyerdei Stadionban. Ez lesz egymás után a második hazai meccsünk, s mivel a Haladás ellen sajnos elveszítettünk két pontot, igencsak fájó lenne, ha ezúttal sem sikerülne győzelmet aratnunk.

Úgy vélem, a két mérkőzésen megszerzett négy egység kellő alaphangot adna a Ferencváros elleni, jövő heti rangadóra”

– mondta a játékos, utalva arra, hogy hamarosan a Groupama Arénában lépnek fel.

Bódi arról is beszélt, miben kell változtatniuk a szombathelyiek ellen megvívott találkozón mutatott teljesítményükhöz képest.

[poll id="1577"]

– Ami fontos: már a mérkőzés elején koncentráltnak kell lennünk és semmiképp se engedhetjük meg az ellenfélnek, hogy megszerezze az első gólt, ahogyan azt a DVTK és a Haladás is tette Debrecenben. A diósgyőriek ellen ugyan meg tudtuk fordítani a találkozót, de a Szombathely elvitt egy pontot. Legutóbb túlságosan görcsösek voltunk, nagyon erőltettük az egy az egy elleni játékot, s gyakran elhamarkodottan lőttük el a labdákat. Úgy vélem, az jó, ha bátran vállalkozunk, de úgy kell hajtanunk a pályán, hogy közben lazák is vagyunk, mert a görcsösség nem szül jó eredményt. Bízom benne, hogy olyan hatékonyan játszunk majd, ahogyan az utóbbi hetekben többnyire tettük, s meg tudjuk nyerni a paksiak elleni mérkőzést.

A szombati találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.

HBN


[related-post post_id="3661629"]

[related-post post_id="3658577"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!