Sport

2017.10.09. 18:03

DEAC: történelmi győzelem a kosarasoknál

Debrecen - A Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának férfi kosarasai nagy meglepetésre megverték a paksiakat hazai közönség előtt. A focicsapatoknak már nem ment ilyen jól, csak a DASE nyerte meg a bajnoki meccsét.

Debrecen - A Debreceni Egyetem Atlétikai Clubjának férfi kosarasai nagy meglepetésre megverték a paksiakat hazai közönség előtt. A focicsapatoknak már nem ment ilyen jól, csak a DASE nyerte meg a bajnoki meccsét.

NB III - Kikapott a DEAC

A hétvégén a DEAC Cigándra utazott az NB III kilencedik fordulójában. A komoly NB II-es és NB III-as múlttal rendelkező hazaiak számítottak a meccs esélyesének, amely NB III-as iramot és színvonalat hozott. A DEAC ezúttal nem játszott olyan összeszedetten és pontosan, mint az elmúlt mérkőzésein, így a Cigánd végül megérdemelt 2-0-s győzelmet aratott.

A hazaiak a második félidőben lépték le a debreceni egyetemistákat, akik bő hatvan percig tartották a 0-0-át. A hatvanaötödik percben a Nyíregyháza Spartacustól kölcsönben lévő Ötvös Bence talált be, majd a hetvenhetedikben Szőllősi Ferenc zörgette meg Csúri Bence hálóját, amivel kialakult a 2-0-s végeredmény. A Cigánd győzelmével helyet cserélt a két csapat, a DEAC visszacsúszott az NB III keleti csoportjának nyolcadik helyére.

Cigánd SE-DEAC 2-0

Gól: Ötvös, Szőllősi

Megye I. - Négy vereség után nyert a DASE

A DASE a Hosszúpályi ellen aratott 2-1-es győzelmet idegenben a megyei I. osztály kilencedik fordulójában. A hazaiak szerezték meg a vezetést a mérkőzés harmincadik percében, de a DASE nagyot küzdve megfordította a találkozót. Az első félidőben Gellérfi Sándor, majd a másodikban Szalóczi Zoltán volt eredményes. Ezzel a DASE megszerezte a három bajnoki pontot Hosszúpályiban. Győzelmükkel Dér Istvánék 13. helyen állnak a tabellán.

Hosszúpályi-DASE 1-2

Gól: Rostás ill. Gellérfi, Szalóczi

Megye II. - Megszakadt a DEAC II. sikersorozata

A DEAC II Püspökladányban 3-1-re kikapott ki a megye II. déli csoportjának nyolcadik fordulójában. Ezzel véget ért a debreceni csapat hétmérkőzéses győzelmi szériája. A hazaiak mindent összevetve megérdemelten nyertek a körülményekhez nehezen alkalmazkodó debreceniek ellen. Az egyetemista csapat gólját Tar Gergő szerezte. A vereség ellenére maradt a tabella élén a DEAC II., előnye azonban három pontra olvadt a második helyezett Nagyrábéval szemben.

Püspökladányi LE-DEAC II. 3-1

Gól: Danka, Varga, Baranyai ill. Tar

Kosárlabda - Történelmi siker

Óriási meglepetésre tizennyolc pontos sporttörténelmi győzelmet aratott a DEAC az Atomerőmű SE ellen. Berényi Sándor tanítványai döntetlen első negyed után folyamatosan növelték a különbséget, és parádés dobóformát mutatva végül magabiztosan győzték le jóval esélyesebb ellenfelüket. Az utolsó perceket gyakorlatilag vastaps kíséretében játszhatta végig a DEAC, és hatalmas meglepetésre végül meggyőző különbséggel szerezték meg történetük első A-csoportos győzelmét.

DEAC – Atomerőmű SE 87-69

Kézilabda - Vereség a megyei rangadón

A Balmazújváros-DEAC mérkőzés első negyedórájában felváltva estek a gólok. A 15. perctől azonban ritmust váltott, és a 23. percben már 11-6-ra vezetett a tavaly még az első osztályban szereplő Újváros. A szünet előtt, Pál és Erdős átlövései után a DEAC 2 gólra ledolgozta a hátrányát. A második félidőben folytatta a kapaszkodást a DEAC, sőt 15 perccel a vége előtt már a debreceniek vezettek. Ezután zsinórban 4 gólt szerzett az Újváros, izgalmas volt a végjáték, de a hazaiak érvényesítették a papírformát, és megszerezték a győzelmet.

Balmazújvárosi KK - DEAC 25-23

Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója

Első alkalommal vett részt a Debreceni Egyetem a Sportszakos Hallgatók Találkozóján. A debreceni mellett az Eszterházy Károly Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, a Magyar Testnevelési Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem – Szombathely hallgatói képviselték intézményüket október 5-én és 6-án Szombathelyen. A résztvevők 6 sportágban, atlétikába, úszásban, mix röplabdában, kézilabdában, kosárlabdában és kispályás labdarúgásban mérték össze tudásukat.

A debreceni úszók közül hárman is csak egy hajszállal maradtak le a dobogóról, de érmeket csak az atléták nyertek. Győri Árpád 100 m síkfutásban 2. helyezést, Bartunek Dániel 1500 m síkfutásban 3. helyezést ért el, valamint a Nagy Levente, Magassy Máté, Kökényessy Zsolt, Győri Árpád összetételű 4X100 m férfi váltó, hatalmas küzdelemben ezüstérmet szerzett. A váltó mind a négy tagja a szeptemberben indult osztatlan testnevelő tanári szak első éves hallgatója.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!