Sport

2017.09.05. 11:37

Videó: Győzelemmel mutatkoztak be a debreceni öregfiúk

Debrecen - Egy felejthetetlen krasznai nap címszavakban: szívélyes fogadtatás, remek mérkőzés, őszinte sportbarátság.

Debrecen - Egy felejthetetlen krasznai nap címszavakban: szívélyes fogadtatás, remek mérkőzés, őszinte sportbarátság.

A nemrég hivatalosan is megalakult DVSC Öregfiúk együttes 2017. szeptember 2-án, szombaton a romániai Kraszna Öregfiúk csapat ellen játszotta első mérkőzését a XIX. Krasznai Napok keretében - írja a dvsc.hu.

A patinás nevekből, kiváló egykori játékosokból álló társaság nagy része rég nem találkozott egymással, így érhető módon már az utazás elején elkezdődött a nosztalgiázás, a sztorizás. Bő két óra elteltével megérkezett a csapat Krasznára, ahol szívélyes fogadtatásban részesültek az öregfiúk. A társaságot Birtalan Attila fogadta, aki a krasznai futballcsapat egykori játékosa, majd sportigazgatója volt, jelenleg pedig nemzetközi játékosmegfigyelőként dolgozik.

A debreceniek közül több neves játékos sem tudott pályára lépni, mert edzőként a csapataiknál voltak, de a jövőben ők is csatlakoznak majd a többiekhez.

A találkozón a DVSC Öregfiúk keretében ott volt a Loki egykori kiválósága, a Debrecen színeiben 65 gólt szerző román csatár, Nicolae Ilea is. Rövid bemelegítés után a csapatok felsorakoztak, a szép számú nézőközönség pedig nagy üdvrivalgással köszöntötte a labdarúgókat. A cívisvárosi együttes a Horváth Béla – Bernáth Csaba, Frida Ferenc, Vadicska Zsolt, Szatmári Csaba – Dombi Tibor, Duró József, Bücs Zsolt, Plókai Mihály – Kerekes Zsombor, Nicolae Ilea kezdőcsapattal lépett pályára, míg a cserepadra Szabó László és Szabó Attila ült le.

A játékosok nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a kétszer harmincperces mérkőzésbe, valamennyien megpróbálták a régi formájukat hozni. A találkozót végül magabiztos játékkal 6-1-re nyerték meg a debreceni öregfiúk, Szatmári Csaba, Bücs Zsolt, Plókai Mihály és Szabó Attila egyszer, míg Kerekes Zsombor kétszer talált be a házigazdák kapujába.

A találkozó után Krasznán megalakult a Loki első határon túli szurkolói klubja. A klub tagjai és a két együttes játékosai közös vacsorával és baráti beszélgetéssel zárták a felejthetetlen napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!