Sport

2017.09.24. 21:35

MK: kicsúszott a DVSE kezéből a továbbjutás

Debrecen - Nem sokon múlott, de végül nem került be a legjobb nyolc közé a Debrecen vízilabdacsapata.

Debrecen - Nem sokon múlott, de végül nem került be a legjobb nyolc közé a Debrecen vízilabdacsapata.

Négy városban rendezték meg az elmúlt hétvégén a BENU férfi Magyar Kupa csoportmérkőzéseit: a DVSE Budapestre, a Honvéd otthonába, vagyis a Kőér utcai uszodába látogatott. A debreceniek a házigazda Honvéd mellett még az OSC és a BVSC gárdájával küzdöttek meg. A cívisvárosiak célja egyértelműen a továbbjutás volt, ehhez az első két hely valamelyikén kellett volna végezniük, ám ez nem sikerült – két ponttal a harmadikok lettek, ezzel pedig búcsúztak a további küzdelmektől.

Az első meccsüket szombaton a BVSC-Zugló ellen vívták meg Komlósi Péter tanítványai. Kállay Márk lőtte előnybe az övéit, a hajdúságiak az első negyed végén 3–2-re vezettek. A nagyszünetre is maradt az egygólos előny, 5–4. A folytatásban kezdett meglépni a DVSE, már 8–5-re mentek Szőke Szabolcsék, ám kapaszkodott a BVSC, 8–7-es állásnál fordultak rá az utolsó etapra a felek. A záró felvonásban egyetlen találat esett, kiegyenlített a Zugló, vagyis 8–8 lett a vége.

A végén ment el

A bombaerős OSC-vel szemben érvényesült a papírforma, a Debrecen 12–8-as vereséget szenvedett. Már 3–0-ra vezetett az Újbuda, mikor Boros Tamás szépített. Félidőben már dupla annyi találatnál tartott az OSC, mint a cívisvárosiak, 8–4. Ezt követően sem nagyon tudta megszorongatni esélyesebb riválisát a DVSE, melyre sorsdöntő összecsapás várt vasárnap a Honvéddal szemben.

Jól alakult a derbi a hajdú-bihariak szempontjából, bő hat perccel a vége előtt még 6–3-ra vezetett a Komlósi-gárda a Honvéd ellen, ám a hazaiak Szivós Márton vezérletével egyenlítettek, és kiharcolták a továbbjutást. A csoportból még ahogy az várható volt, az OSC ment tovább.

Az A csoportból az Eger, illetve a Miskolc, a B-ből a Szolnok és a Vasas, míg a D-ből az FTC, valamint a Kaposvár jutott be a negyeddöntőbe.

HBN


C csoport, Budapest, Kőér utca

DVSE–BVSC-Zugló 8–8 (3–2, 2–2, 3–3, 0–1)

Gólszerzők: Kállay 3, Vidovics 2, Szőke, Fejős, Obradovic, ill. Várnai 3, Pásztor 2, Nagy Á., Szabó B., Létay

DVSE–A-Híd-OSC-Újbuda 8–12 (2–4, 2–4, 0–2, 4–2)

Gólszerzők: Somlai 2, Kállay, Durik, Zsilák, Obradovic, Boros, Vidovic, ill. Salamon 3, Szabó B. 2, Brguljan, Gór-Nagy, Randelovics, Hegedűs, Seman, Juhász, Bundschuh

RacioNet-Honvéd–DVSE 6–6 (1–1, 1–3, 0–1, 4–1)

Gólszerzők: Szivós 2, Balakirev, Illés, Simon A., Manhercz Á., ill. Boros 2, Vidovics, Fejős, Szőke, Obradovic

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!