Sport

2017.09.22. 16:17

Mára rangadó lett a DVSC-Puskás

Debrecen - A két legjobb formában lévő csapat, a Loki és a PAFC ad egymásnak randevút a Nagyerdei Stadionban.

Debrecen - A két legjobb formában lévő csapat, a Loki és a PAFC ad egymásnak randevút a Nagyerdei Stadionban.

Vélhetően még nem vívott a semleges nézők körében ekkora érdeklődésre számot tartó mérkőzést a DVSC és a Puskás Akadémia, mint amilyet szombaton 18 órától játszik a két fél a Nagyerdei Stadionban. Ugyanis a cívisvárosiak és a felcsútiak egyaránt négy meccset nyertek meg zsinórban az OTP Bank Ligában, ezzel a két együttes a legjobb formában lévő csapat jelenleg a bajnokságban. A tét nem csupán az, hogy melyik gárda tudja meghosszabbítani kiváló sorozatát, hanem a dobogó is, ugyanis aki nyer, az könnyen az első háromban találhatja magát adott esetben. A Debrecen jelenleg a 4. helyen áll 14 egységgel, a Puskás ugyanannyi ponttal az ötödik pozíciót foglalja el. A hazaiak vezetőedzőjével a szerdai, a Csongrád ellen 10–1-re megnyert kupamérkőzés felidézésével kezdtük a beszélgetést.

Merniük kell

– Nagyon jó volt a hozzáállásunk, a második félidőben kifejezetten élvezték a játékot a fiúk, és szép gólokat rúgtak. Végig koncentráltak, és egyáltalán nem becsülték le az ellenfelet. Több jó teljesítményt is láttam, örömömre szolgált, hogy két 17 éves játékosnak is lehetőséget tudtunk adni Bárány Donát és Kusnyír Erik személyében, akik először léphettek pályára tétmeccsen. Jó lenne, ha a csapat ezt a teljesítményt folytatná a továbbiakban is – mondta a tréner, aki szerint nincs túlzott elvárás a lokisták részéről a mind jobban belelendülő csapattal szemben.

[poll id="1551"]

– Én nem érzem ezt a nyomást, jó érzés, hogy most itt a tart a társaság. Ám azzal is tisztában kell lennünk, hogy a szombati nagyon kemény meccs lesz, egy roppant szervezett ellenféllel szemben. Megnéztem több találkozóját is a Puskás Akadémiának, talán a mezőnyben ők oldják meg a legjobban a védekezést, emiatt nehéz ellenük futballozni. Sok tapasztalt, jó játékossal rendelkeznek a felcsútiak, komoly igazolásokat hajtottak végre a nyáron. A csapat élén pedig Pintér Attila kiválóan dolgozik, és ez meg is látszik az eredményeiken.

Számunkra a fegyelmezettség, a harcosság és megfelelő koncentráció az alap. A PAFC ellen csak ilyen szellemben lehet pályára lépni, azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy bármelyik csapatrész is fegyelmezetlenül tegye a dolgát.”

Emellett mernünk kell futballozni, fel kell vállalnunk olykor a kockázatot is, és fontos, hogy jó döntéseket hozzunk a kulcspillanatokban – fogalmazott Herczeg András, aki természetesen bízik benne, hogy sikerül megszerezniük hazai pályán a három pontot.

A szakember nem számíthat sérülés miatt Mengolóra, míg Sós Bence még csak nemrég kezdte az edzéseket és Tabakovic játéka is kérdéses.

A szombaton 18 órakor kezdődő találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.

HBN


[related-post post_id="3622249"]

[related-post post_id="3624815"]

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!