Sport

2017.08.17. 18:33

Mérvadó pont Debrecen a bowling sport magyarországi térképén

Debrecen - Ifjabb Rusznyák Róbert is részt vehet az AMF Világkupa döntőjén Mexikóban.

Debrecen - Ifjabb Rusznyák Róbert is részt vehet az AMF Világkupa döntőjén Mexikóban.

Nemrégiben véget ért a Cívis Egyesület által szervezett Regionális Bowling Bajnokság 2016/17-es szezonja. Az első két helyezett, a Teva SE és a Honorex jogot szerzett az Országos Amatőr Csapatbajnoki döntőn való részvételre, melyet augusztus elején rendeztek meg Székesfehérváron.

Az esemény teljes debreceni sikert hozott: a két cívisvárosi csapat játszotta a döntőt, amelyet minimális különbséggel a Teva SE nyert meg. Mindkét együttesben szerepelt olyan játékos, aki a Cívis Egyesület NB I-es csapatának tagja, vagy tagja volt, Szabó Ilona, Hárnási Ferenc és Végh László képviselte a debreceni színeket.

Az eredmény jelzi a cívisvárosi bowling erejét is, egyben igazolja a Cívis Egyesület törekvéseinek helyes irányát: a város, és a régió felkerült a bowling sport magyarországi térképére, és immár megkerülhetetlen tényező lett a sportágban.

Irány Mexikó!

A következő fontos esemény a klub életében az AMF Világkupa magyarországi selejtezője volt Budapesten. Az egyesület hat versenyzővel képviseltette magát az eseményen, ahol részt vett a teljes magyar élmezőny. Nagyon szép debreceni sikereket hozott a viadal, négyen is bejutottak a középdöntőbe, ebből ketten elődöntőt játszottak. Dr. Havas Sándor és Szabó Ilona egyaránt egy hellyel csúszott le a döntőről, és 5. helyen végzett.

A férfi döntőt ifjabb Rusznyák Róbert nyerte meg, aki a Cívis Bowling Team csapatában szerepelt idén a Regionális Bajnokságban. Ő utazhat ősszel Mexikóba, Hermosillo városába a női győztessel, Dosztály Saroltával együtt, az AMF Világkupa döntőjébe.

További jó hír, hogy a Cívis Egyesület versenyzője, Hossóné Béres Éva bekerült a Senior Bowling Világbajnokságra utazó magyar csapatba, így augusztus 13. és 20. között Münchenben képviseli országunkat.

A végjátékához közeledik a III. Cívis Kupa, melyet két helyszínen, Debrecenben és Tiszaújvárosban rendez meg a Cívis Egyesület a nyár folyamán. Hatvan versenyző vesz részt a tornán, a döntő szeptember 2-án lesz Újvárosban, csapat és egyéni versenyszámban hirdetnek majd győztest.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!