Sport

2017.08.10. 14:40

Kubicáért zengett a lelátó a Hungaroringen

Mogyoród - A mogyoródi tesztelés folyamán Vettel volt a leggyorsabb.

Mogyoród - A mogyoródi tesztelés folyamán Vettel volt a leggyorsabb.

A 32. Forma–1-es Magyar Nagydíjat követően nem ért véget az élet a Hungaro­ringen, hiszen egynapos pihenőt követően az idei második szezon közbeni tesztelést hajthatták végre a csapatok Mogyoródon. Robert Kubica újbóli felbukkanása nagy figyelmet kapott, ráadásul nálunk már egy 2017-es Renault-val körözhetett. A buzdítás sem maradt el, rengeteg lengyel volt kíváncsi honfitársára, lankadatlan, hangos szóvak buzdították Kubicát.

A névtábla bánta

A polák pilóta talán ennek is köszönhetően nagyszerű munkát végzett a Hungaro­ringen. Kubica 142 kört, azaz két teljes versenytávot ment, mindenfajta fájdalom vagy fáradtság nélkül. Mindössze egyetlen egy bakit vétett; elmondása szerint az idei autók szélesebbek, a hungaroringi garázsok pedig szűkebbek az átlagosnál, ezért történhetett meg, hogy induláskor a fotósok hada előtt nekikoccant az építmény oldalának, s emiatt leesett a hétvégén kirakott Nico Hülkenberg névtábla. Később elmondta, olyan sokan álltak a bejáratnál, hogy attól félt, elüt valakit. Végül nem így lett, csodásan bírta a kiképzést hét év szünet után is.

S mi lesz a folytatás? Az még hétpecsétes titok. A Renault főnöke, Cyril Abiteboul azonban elmondta, egy biztos, a nyári szünetet követően, augusztus 27-én Spában Jolyon Palmer ül a Renault volánja mögé – fogalmazott az Amber PR.

Vettel a tesztkirály (is)

A regnáló pilóták nagy többsége még vasárnap elhagyta Magyarországot, de voltak olyanok, akik maradtak és sok fiatal tehetség kapott lehetőséget a két forró nap során. A két tesztnapból a második volt az érdekesebb. Akkor Kimi Raikkönen, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Danyil Kvjat is pályára gurult a feltörekvő tehetségek mellett.

A nap legjobb idejét egyébként Vettel futotta 1:17.124-es időeredménnyel, csak emlékeztetőül, az időmérős körideje 1:16.276 volt. Érdemes megemlíteni, hogy Vettel mögött egy 17 éves tehetség, Lando Norris (McLaren) futotta a második leggyorsabb köridőt, Kubica negyedik lett.

HBN


[related-post post_id="3569456"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!