Sport

2017.08.11. 17:35

Kiváló eredményeket produkáltak az acélos hajdú-bihariak

Debrecen - Molnár Sándor (71) győzelemmel, Szőllősi Gizella három gyerek mellett is teljesítette az Ironman távot.

Debrecen - Molnár Sándor (71) győzelemmel, Szőllősi Gizella három gyerek mellett is teljesítette az Ironman távot.

Szőllősi Gizella sporttársi ismerősök által 2015 őszén határozott úgy, hogy elindul a felkészülés útján, és 2020-ra tervezte az első nagyatádi versenyét. – Letöltöttem a netről egy félmaratonos edzéstervet, és elkezdtem futni. Egy év múlva vettem egy biciklit, és ezzel bővítettem az edzéseket. Először csak sprint távú versenyeket teljesítettem, első, második helyezésekkel. Fokozatosan tértem át a nehezebb megmérettetésekre. Idén túl vagyok két féltávú és egy olimpia távú versenyen, illetve sikeresen teljesítettem az első hosszú távú versenyemet is, előbb, mint 2020 – mesélte.

Molnár Sándor az olimpiai ötpróba megkedvelése után igényelte a folytatást. Idénytől függően napi 3-5 órát sportol két nap pihenővel. Télen erősítés, úszás, futás szerepel az edzéstervében. Nyáron kevesebb az úszás, inkább a futás és sok biciklizés kap nagyobb hangsúlyt.

Mindketten a Hajdúböszörményi Tekergők SE edzőinek iránymutatását veszik igénybe. Gizella két idősebb gyermeke Hajdúböszörményben triatlonozik a Tekergőknél, velük együtt is edz.

– Az egyesület edzői türelmesen támogatnak, Molnár Róberttel az élen. Igénybe veszem idősebb versenyzők tanácsait is. Molnár Sándor folyamatosan ellátott hasznos információval és hitt bennem már akkor is, amikor én még nem. Hétvégéken általában verseny van, vagy nekik, vagy nekem. Nem egyszer a versenyük előtt vagy utána edzettem ott, ahol az adott szereplés volt. Hajnali úszóedzésre Böszörménybe járok, majd rohanás haza, munka, délután vissza, edzésre. Ez nem kis logisztika, mivel Balmazújvároson lakunk, de a férjemnek nagy szerepe van az összehangolásban – így Gizella.

Crobák Gyula és Szilágyi Zsolt személyében is segítő edzőkre találtak ott, mindketten többszörös Ironman- és futótapasztalattal rendelkeznek.

Molnár Sándor korosztályában vezeti a triatlon és duatlon ranglistát. Megválasztották az Év Veterán Triatlon sportolójának. A kiváló eredmények ellenére többen le akarják beszélni a folytatásról, korára hivatkozva.

– Ez néha elbizonytalanít, de amíg érzem magamban az erőt, addig folytatni akarom, ha rövidebb távokon is. Legalább egy nemzetközi triatlon viadalon szeretném megmérettetni magamat. Visszatérhetek ifjúkori szerelmemhez, a kerékpározáshoz, és az amatőrök között a 11 fordulóból álló magyar bajnoki versenysorozatot szándékozom végigvinni, majd az év végi összesítésnél dobogón végezni. Természetesen tudom, ezekhez a tervekhez sokat kell edzeni. A mozgással töltött idő viszont kamatozhat az egészségben, ezért sokat tudok majd foglalkozni szabadidőmben három szép unokámmal. A verseny azért kell, hogy legyen hajtóerő, cél a mindennapi terhelések elviseléséhez.

HBN–Kiss Erzsébet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!