Sport

2017.08.01. 13:34

Forma-1: jót tehet a vébének a mogyoródi eredmény

Mogyoród - Vettelt nem csak a csapata segítette a hungaroringi futam közben.

Mogyoród - Vettelt nem csak a csapata segítette a hungaroringi futam közben.

Bár előzetesen Lewis Hamilton volt a 32. Magyar Nagydíj esélyese, a britnek nem sikerült hatodjára győznie a Hungaroringen. A szombati időmérő edzésen már érezni lehetett, hogy ez most a Ferrari versenye lesz, hiszen Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen rajtolt az első két rajtkockából. A ferrarisok nem bíztak semmit a véletlenre, kettős győzelmet arattak, a német világbajnok nyerte a nagydíjat, a „Jégember” lett a második, a dobogó harmadik fokát Valtteri Bottas foglalhatta el, miután Hamilton visszaadta a helyezést finn csapattársának – írta az Amber PR.

Óvta csapattársát

A Ferrari kettős diadala nem volt olyan egyszerű, mint lehetett volna. Vettel a verseny elején nehezen kezelte autóját, de szerencséjére később ez valamelyest javult. Első helyét azonban nemcsak magának, hanem a mögötte autózó Raikkönennek is köszönhette, akit csapata arra kért, hogy ne előzze meg a német pilótát, s tartsa fel a Mercedes versenyzőit. A finn így kénytelen volt beérni a második helyezéssel. Vettel továbbra is vezeti az egyéni ponttáblát 14 ponttal, míg Raikkönen a „Driver of the Day” (a Nap pilótája) díjjal, a rajongók elismerésével vigasztalódott, s így nyilatkozott a dobogón:

Nagyszerű eredményt értünk el, amiben nagy segítségemre volt egy fickó, aki a sikánból kijövet mindig feltartotta a hüvelykujját, mutatva, minden oké! Az igazat megvallva, a kormány nem működött, de most már nem számít, mert győztem!"

Belgiumban folytatják

A Ferrari hungaroringi sikere nagyon jót tehet a világbajnokságnak, hiszen két héttel korábban, a Brit Nagydíjon a Mercedes pilótái értek célba az első két helyen, s ha most hasonló forgatókönyv szerint alakultak volna a dolgok, akkor eléggé elhúz a Merci a Ferraritól. Így viszont nyílt maradt a világbajnokság, s a nyári szünet után ismételt lendülettel állhatnak majd rajthoz a csapatok Spában, a Belga Nagydíjon.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!