Sport

2017.08.28. 07:30

DVSC: itt egy bajnokverés!

Debrecen - A DVSC szolgáltatta a forduló meglepetését, idegenben győzte le a címvédő Budapest Honvédot.

Debrecen - A DVSC szolgáltatta a forduló meglepetését, idegenben győzte le a címvédő Budapest Honvédot.

A debreceni szurkolókat elsősorban az foglalkoztatta a szombati, Budapest Honvéd otthonában megvívandó bajnoki mérkőzés előtt, hogy vajon milyen lendületet ad a kedvenceiknek a Vasas elleni fölényes siker az előző fordulóban. Sokan azt mondták, most biztosan átszakadt a gát és a lokisták a bajnoki címvédő ellen is eséllyel szállnak harcba, hogy ez mennyire így volt, arra azért kevesen számítottak.

A DVSC ugyanis küzdelmes, ám érett futballt bemutatva megverte a kispesti alakulatot a saját stadionjában!

Büntetővel indult

Az első félidőben Mengolo esett nagyot a tizenhatoson belül, amire a játékvezető büntetőt ítélt, s Tőzsér magabiztosan lőtt a hálóba.

Erre még volt válasza a házigazda alakulatnak, ugyanis Lanzafame szabadrúgását Eppel a kapuba fejelte.

Fokozta a tempót a Honvéd, mégis a vendéglátók hálójában kötött ki a labda. A nemrég visszatérő Bódi Ádám hatalmas erejű löketét, amelyet szabadrúgásból eresztett meg, már csak a gólvonal mögött tudta megfogni Gróf.

S ezzel még nem volt vége. Az egyenlítésért harcoló Budapest Honvédot Alekszandar Jovanovic sokkolta, ugyanis a hosszabbítás perceiben ő is bevágott egy gólt, egyértelművé téve ezzel a debreceniek győzelmét.

Minden tisztelet megilleti a cívisvárosi gárdát, esélytelenkét szerzett nagyon értékes pontokat a bajnoktól. Most lesz egy szusszanásnyi szünet, ugyanis a válogatott meccsei miatt csak két hét múlva rendeznek újabb fordulót, akkor a DVTK látogat a megyeszékhelyre.

HBN


A tények

OTP Bank Liga, 7. forduló

Budapest Honvéd–DVSC 1–3 (0–1)

Bozsik-stadion, 2534 néző. Vezette: Szabó Zs. (Georgiou, Becséri)

Honvéd: Gróf – Latifu, Baráth, Lovrics (Kabangu, 71.), Bobál, Laczkó (Danilo, 46.) – Nagy G., Kamber, Banó-Szabó (Tömösvári, 66.) – Eppel, Lanzafame

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Bódi (Mészáros, 81.), Tőzsér, Jovanovic, Varga K. (Szekulics, 60.) – Könyves, Mengolo (Tabakovic, 62.)

Gól: 0–1 Tőzsér (11-esből, 27.), 1–1 Eppel (58.), 1–2 Bódi (63.), 1–3 Jovanovic (91.)

Sárga lap: Baráth (26.), Ferenczi (40.), Banó-Szabó (64.), Bényei (76.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!