Sport

2017.08.03. 18:05

DEAC: állnak elébe a kihívásnak

Debrecen - Eddig hét új taggal bővült a keret, ám Sáfár László szerint még lehetnek érkezők.

Debrecen - Eddig hét új taggal bővült a keret, ám Sáfár László szerint még lehetnek érkezők.

Az NB III-ban szereplő kluboknál immáron a finomhangolás került a fókuszba, hiszen a következő hétvégén megkezdődik a pontvadászat 2017/18-as kiírása. Az előző szezonban a Szertár Sportbolt megye I-et megnyerő DEAC újoncként vág neki a harmadosztály Keleti csoportjának, ennek ellenére a cívisvárosiak nem a pofozógép szerepét szeretnék betölteni.

Értékes tapasztalatok

– Júliusban kezdtük meg a felkészülést, szerencsére amit elterveztem, végre is tudtuk hajtani – jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak Sáfár László.

Az előző szezonhoz képest hét új ember érkezett az együtteshez, mindegyik csapatrészbe igazoltunk játékosokat."

– Nálunk folytatja a pályafutását Nagy Zoltán, Mócsán Erik, Illés Dávid, Karikás Krisztián, Balogh Krisztián, Nagy Dávid, valamint Nagy Attila. Rajtuk kívül még további labdarúgókkal állunk tárgyalásban, így nem lehet véglegesnek nevezni a keretünket. A távozók között akadt olyan, aki nem tudta összeegyeztetni egyéb elfoglaltságával az NB III-as futballt, míg másoknál a távoli lakóhely jelentett problémát – fogalmazott a vezetőedző.

A cívisvárosiak az elmúlt hetekben öt edzőmérkőzést vívtak, a mérleget felemásnak nevezhetjük. A Hajdúböszörmény és a Hajdúnánás legyőzése nem okozott komolyabb kihívást (mindkét vetélytársat 5–0-ra múlta felül a DEAC), a DVSC második csapatával vívott mérkőzés 2–2-es döntetlennel zárult, ellenben a Füzesgyarmat és a Nyírbátor már túl nagy falatnak bizonyult, előbbi 4–2-re, utóbbi 2–1-re diadalmaskodott.

A füzesgyarmatiakkal, illetve a nyírbátoriakkal lejátszott találkozók rendkívül hasznosak voltak, mivel megtapasztaltuk, milyen erőpróbák várnak ránk a közeljövőben. Úgy gondolom, a Nyírbátor rendkívül masszív alakulat, amely meghatározó szereplője lesz a bajnokságnak."

Elkerülnék a kiesést

A hajdúságiak az első fordulóban a Tállya gárdáját látják vendégül, az összecsapásra augusztus 12-én, szombaton kerül sor. A célkitűzéssel kapcsolatban Sáfár László elárulta, természetesen szeretnének megkapaszkodni az NB III-ban, de nem lesz könnyű dolguk, hiszen meglehetősen sűrű a mezőny. Hozzátette, valószínűleg a stabil védekezésre összpontosítanak majd a fellépéseiken, de emellett a kilátogató szurkolókat is igyekeznek kiszolgálni. A szakvezető abban bízik, hogy az idény során elsősorban taktikai szempontból folyamatosan lépkednek előre a „tanítványai”.

A megye I-ben korábbi Loki-klasszisok (Madar Csaba, Kerekes Zsombor és Bernáth Csaba) is szóhoz jutottak, adódik a kérdés, ők vállalják-e a szereplést a magasabb osztályban.

– Madar Csaba edzőként marad a klub kötelékében, ha úgy adódik, őt be lehet vetni. Sajnos Bernáth Csaba nem tud segíteni nekünk, amit nagyon sajnálok – nyilatkozta Sáfár, akitől megtudtuk, mindenki egészséges izgalommal várja a startot. A játékosok olyan kihívásnak tekintik a harmadosztályt, amelynek meg akarnak felelni.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!