Sport

2017.07.14. 14:09

Történelmi pillanat: a Balmaz első meccse jön az élvonalban

Balmazújváros - Belényesi Miklós nem tartja elképzelhetetlennek, hogy sikerül meglepniük a Videotont.

Balmazújváros - Belényesi Miklós nem tartja elképzelhetetlennek, hogy sikerül meglepniük a Videotont.

A magyar labdarúgás szerelmeseinek a hétvége valódi ünneppel ér fel, hiszen elrajtol az OTP Bank Liga 2016/17-es szezonja. A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő története során először tűnik fel az NB I. színpadán, a hajdúsági alakulat a Videotonnal csap össze Felcsúton, a mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik. Az újvárosiaknál a feljutás óta több változás is lezajlott, a legjelentősebb csere a kispadon történt: az MTK-hoz kerülő Feczkó Tamástól Horváth Ferenc vette át az irányítást. Sigér Dávidék a holtszezon során öt felkészülési találkozót vívtak: a Békéscsabától 3–2-es vereséget szenvedtek, a Budapest Honvéd (2–2) és a Zirka Kropivnickij (1–1) ellen döntetlennel zárult az ütközet, míg a Mezőkövesdet, valamint a Kazincbarcikát egyaránt 2–1-re győzték le.

Ellencsapásokra alapoznak

– Nincs okom panaszkodni, szerintem remekül sikerült a felkészülés – nyitotta a beszélgetést Belényesi Miklós. – Szerencsére a csapatot elkerülte a sérüléshullám, a keret összes tagja maximális odafigyeléssel és akarattal hajtotta végre a gyakorlatokat. Horváth Ferenc érkezésével nem változik jelentősen a stílusunk. Az élvonalban is megalkuvást nem tűrő futballal rukkolunk elő, a stabil védekezésből villámgyors kontrákkal szeretnénk kellemetlen pillanatokat okozni az ellenfeleinknek.

Ferit egy nagyon felkészült vezetőedzőnek tartom, aki a futball iránti alázatával és fanatizmusával rövid idő alatt megtalálta a közös hangot az együttessel, akár csak a szakmai stáb többi tagja.”

Úgy gondolom, a mezőkövesdiek otthonában biztató játékot nyújtottunk, erre alapozhatunk. Emellett az ukrán vetélytárssal szemben sem ment rosszul, kis odafigyeléssel többgólos győzelmet arathattunk volna – jelentette ki a rutinos csatár, aki kitért az új igazolásokra is.

[poll id="1450"]

Belényesi elmondta, a balmazújvárosiak nem csupán kitűnő futballistákat, hanem kiváló embereket is szerződtettek. Hozzátette, az egyletnél a beilleszkedéssel senkinek sincs komolyabb problémája, mivel a közeg rendkívül befogadó.

Leírják őket

Az első fordulóban a Pancho Arénában kellene bravúrt bemutatnia a Balmaznak. A Vidi csütörtökön még Európa-liga-meccset vívott Észtországban (a Nomme Kaljut 3–0-ra verték Pátkaiék), ez mennyire hajthatja Horváth Ferenc legénységének a malmára a vizet?

– Kizártnak tartom, hogy a székesfehérváriak fáradtak lennének vasárnap. Riválisunk kerete nagyon bő, a szakmai stáb minden poszton két-három azonos képességű játékossal kalkulálhat. A Fejér megyeiek labdabiztosak, emellett például Danko Lazovics vagy Juhász Roland egy villanással képes meccseket eldönteni.

Nehéz dolgunk lesz, de bízom benne, hogy szép eredményre leszünk képesek”

– fogalmazott Belényesi, aki elárulta mindenki bevethető, nincs maródi a gárdában.

A különböző fórumokon a többség az Újvárost biztos kiesőnek könyveli el, ám az újonc csattanós választ adna a kétkedőknek.

– Hozzánk is eljutottak ezek a hírek, amelyek ösztönzőleg hatnak a társaságra. Nyilván mi gazdálkodunk a legkisebb költségvetésből, ám már a másodosztályban is bizonyítottuk, nem minden a pénz. Úgy gondolom, ha igazi csapatként funkcionálunk az NB I-ben, elkerülhetjük a búcsút – zárta mondandóját a narancssárga-feketék ötvenhatos mezét viselő futballistája.

HBN-Biró Ádám


Nyári játékosmozgás a Balmazújvárosnál

Érkezők: Nemanja Andrics (szerb, Újpest), Bacsana Arabuli (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia, szabadon igazolhatóként), Ante Batarelo (horvát, NK Solin – Horvátország, szabadon igazolhatóként), Bokros Tibor (DVSC – kölcsön után végleg), Haris Attila (Ferencváros, legutóbb kölcsönben Soroksár) Kölcsönből visszatérők: Pintér Norbert (Szolnoki MÁV), Viscsák György (Tiszaújváros)

Távozók: Bakos Bence (?), Farkas Balázs (MTK Budapest), Gazsi Tamás (Szolnoki MÁV – kölcsön után végleg), Hadházi Dávid, Kapacina Kevin, Kiss László (szerződést bontottak), Németh Ádám (?), Papp Ferenc (Szeged 2011), Pintér Norbert (?), Vachtler Csaba (?) Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Balogh Krisztián (DVSC), Heffler Norbert (Mezőkövesd)


[related-post post_id="3546139"]

[related-post post_id="3544545"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!