Sport

2017.07.17. 12:02

Meghívót ért a kemény munka Pásztor Imrének

Balmazújváros - Az újvárosi kézis nem tartja irreális feladatnak a csoportból való továbbjutást a vb-n.

Balmazújváros - Az újvárosi kézis nem tartja irreális feladatnak a csoportból való továbbjutást a vb-n.

Kedden kezdődik Algériában az U21-es világbajnokság, amelyen a magyar férfi junior kézilabda-válogatott is rajthoz áll. A mieink az A csoportban bizonyíthatnak, a fiúk kedden 11 órakor Németországgal csapnak össze, majd sorrendben Norvégia, Chile, Dél-Korea, valamint a Feröer-szigetek vár a nemzeti csapatra. Gyurka János szövetségi edző a Balmazújvárosban védő Pásztor Imrének is helyet szorított a keretben.

Kiváló páros

– Az igazat megvallva nem lepett meg a mester meghívója, hiszen egész évben ezért dolgoztam az edzéseken kőkeményen, szerencsére a sok munka meghozta a gyümölcsét – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Pásztor. – Rózsavölgyi Gergővel osztozom majd a feladatokon. Gerivel baráti viszonyt ápolok, régóta ismerjük egymást. Különböző stílusú kapusok vagyunk, remekül kiegészítjük egymást. Hogy mi a véleményem az ellenfelekről? Úgy gondolom, egy világbajnokságon nem beszélhetünk könnyű vetélytársról, illetve csoportról.

Mindenképpen a továbbjutásban reménykedem, ehhez az első négy hely valamelyikét kell megkaparintanunk, szerintem ezt a célt teljesíteni is fogjuk. Először a németek várnak ránk, nem túlzok, ha azt mondom, a hatos legerősebb gárdája ellen kezdünk.”

Jól képzett kézilabdázók alkotják riválisunk keretét, ennek ellenére nem adjuk fel a harcot, szeretnénk meglepetést okozni. Algériában magas páratartalom fogadott bennünket, ezt leszámítva kifogástalanak a körülmények, a szállodára és a csarnokra sem panaszkodhatok – újságolta a hálóőr.

Juhász Ádám és Bartók Donát személyében kt kulcsemberre nem számíthat a szakmai stáb, előbbi a zsúfolt szezonja miatt nem tudta vállalni a szereplést, utóbbi pedig súlyos sérülése miatt harcképtelen.

– Nyilván mindkét játékos fontos szerepet töltött be a válogatottban. Ádi a csapat esze, míg Donát már a Bundesligában is bizonyított, remek lövőerővel rendelkezik. Nehéz lesz a pótlásuk, de minden tőlünk telhetőt megteszünk ennek érdekében – hangsúlyozta a kapuvédő.

Osztályváltásra vágyik

A mieink a felkészülés során hét edzőmeccset vívtak, a mérleg pedig parádésnak mondható, ugyanis hat győzelem mellett csupán egyszer hagyták el vesztesen a játékteret.

– Hasznosnak ítélem az edzőmeccseket, mivel különböző stílusú vetélytársak ellen gyakorolhattunk. Balatonbogláron egy négycsapatos tornán vettünk részt, amelyen a szlovénokat, az oroszokat és algériaiakat is felülmúltuk – elevenítette fel Pásztor az utóbbi hetek történéseit.

Az újvárosiaknak - így Pásztor Imrének - sem alakult fényesen az előző szezon, hiszen nem tudták elkerülni a kiesést.

– Több tényező vezetett ehhez az eredményhez. A következő idényben is Balmazújvárosban maradok. Bízom benne, hogy csak átszállójegyet váltottunk a másodosztályba. Reményeim szerint a pontvadászat végén feljutást ünnepelhetünk – zárta mondandóját a 21 éves kézilabdázó.

HBN-BÁ


A magyar válogatott csoportmérkőzései:

  • Július 18., kedd, 11.00: Németország-Magyarország
  • Július 20., csütörtök, 17.00: Magyarország-Norvégia
  • Július 21., péntek, 21.00: Magyarország-Chile
  • Július 23., vasárnap, 21.00: Dél-Korea-Magyarország
  • Július 24., hétfő: 19.00 Feröer-szigetek-Magyarország
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!