Sport

2017.07.02. 17:01

Már most kifejezetten szeretjük a Mayweather-McGregor meccset!

Las Vegas - Amennyiben nem Mayweather nyer, az az ökölvívás történetének egyik legnagyobb koporsószege lenne.

Las Vegas - Amennyiben nem Mayweather nyer, az az ökölvívás történetének egyik legnagyobb koporsószege lenne.

Stanley Kubrick 1964-es remekműve, a Dr. Strangelove óta tudjuk, hogy nem kell félni az atombombától, meg is lehet azt szeretni. Nagyjából így volt a UFC első embere Dana White a McGregor–Mayweather meccsel.

Lehetetlennek tűnt

Hónapok óta tartott a diskurzus arról, hogy szükség van-e egy meccsre az ökölvívás egyik legjobbjának, Floyd Mayweathernek és a kevert harcművészetek élő legendájának, Conor McGregornak az összecsapására. Aztán a közelmúltban robbant az atombomba, augusztus 26-án, Las Vegasban megmérkőznek egymással a felek. A bejelentés után Dana Whote sajtótájékoztatót tartott, ahol kifejtette:

Először nem örültem a híreknek, nem érdekelt ez a dolog, azóta ez megváltozott. Eleinte ez kevesek álma volt, ami annyira lehetetlenül hangzott, hogy nem foglalkoztam vele. McGregor és Mayweather tolták a trash talkot mindenhol, de úgy gondoltam ez egy olyan dolog, amire tuti nem költenék egy centet sem. Azóta ez megváltozott…”

Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy ez a meccs megnyithat-e ajtókat ökölvívók és MMA harcosok közti további bunyókra, egyértelműen azt válaszolta: „nagyon remélem, hogy nem” – írta a sport1tv.hu.

Harc és üzlet egyben

Ez a csata elsősorban az üzletről szól, arról, hogy megdőljön a 2015-ben, a Mayweather-Pacquiaon felállított 4,6 milliós pay-per-view rekord. (A pay-per-view egy olyan üzleti modell, amikor a televíziónézőnek külön fizetnie kell egy adott közvetítésért.) A Showtime vezetője, Stephen Espinoza legalábbis ebben reménykedik:

Nemcsak az ökölvívás, hanem a MMA világából is be tudjuk vonzani a nézőket. Szerintem olyanok is kíváncsiak lesznek erre a meccsre, akik soha nem foglalkoztak egyik szakággal sem. Ez egy olyan esemény, amire nem számított senki. A két résztvevő személyisége önmagában olyan felhajtást hoz magával, amihez még a Mayweather-Pacqiuao sem volt mérhető.”

A két nagyszájú mellett taktikai dolgok is izgalmassá teszik a párosítást, hiszen hiába nincs ökölvívó múltja McGregornak, olyan sebességgel és nem utolsó sorban ütőerővel rendelkezik, amilyennel Money évtizedek óta nem találkozott, ha találkozott egyáltalán… Akik egyoldalú meccstől félnek, lehet igazuk lesz, de ez sem úgy néz majd ki, hogy Mayweather gyorsan lerendezi ellenfelét, hiszen mikor vitt utoljára földre valakit Money? 2007-ben. Nem most volt. A másik oldalon pedig az a McGregor áll, aki talán csak Aldo ellen nem kapott keményebb ütéseket (ott 13 mp alatt nyert, ellenfelének ütése sem volt), ezen kívül csak keményebben, és lényegesen kisebb kesztyűvel ütötték az írt.

Csak a bunyós veszíthet?

Ugyanakkor mi a meccs tétje? Ha McGregort kiütik (erre azért ne tegyünk pénzt), akkor a világ egyik legjobb ökölvívója tette azt vele; ha kibírja a 12 menetet, akkor akármit csinál Mayweather, az ír az erkölcsi győztes. Minden más kimenetel az ökölvívás történetének egyik legnagyobb koporsószege lenne. Nagyobb, mint Money utolsó meccse, a Pacquiao elleni botrányosan unalmas rémálom. Augusztus 26-ig sok idő van, úgyhogy dőljünk hátra és várjunk minden egyes megszólalását a feleknek, a szórakozás garantált. Aztán lesz majd még egy meccs is…

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!