Sport

2017.07.31. 14:05

Magasabbra került a léc a DVSE-nél

Debrecen - Komlósi Péter optimistán várja az OB I nyitányát, szerinte a legjobb nyolc közé jutás sem elképzelhetetlen.

Debrecen - Komlósi Péter optimistán várja az OB I nyitányát, szerinte a legjobb nyolc közé jutás sem elképzelhetetlen.

A DVSE pólósai hétfőn megkezdték a felkészülést a következő szezonra. Az első foglalkozáson már az új szerzemények is „belecsaptak a lecsóba”, ennek ellenére nem teljes kerettel indult a gyakorlás, hiszen Lévai Márton a tajvani Universiadén szerepel augusztusban, így a kapus jelenleg erre a viadalra összpontosít. A cívisvárosi együttes az előző szezont a tizenegyedik pozícióban zárta, ezen a helyezésen mindenféleképpen javítani szeretne Komlósi Péter legénysége az ősszel startoló bajnokságban.

Minőségi igazolások

– Az első héten elsősorban szárazföldi munka vár a társaságra, ebben lesz foci, futások, valamint saját testsúlyos gyakorlatok, majd finoman elkezdünk súlyzózni – kezdte a beszélgetést a cívisvárosi alakulat vezetőedzője. – Délelőttönként hosszabb távú úszásokat teljesítenek a játékosok, délutánonként pedig a lábtempót próbáljuk felépíteni. Az uszoda bezárása miatt minden évben edzőtáborba kényszerülünk, idén sem lesz ez másképp. A negyedik héten valamelyik csapatnál vendégeskedünk majd, és napi szinten edzőmeccseken mérhetjük le, hol is tartunk. Augusztusban próbáljuk elérni kondicionálisan, taktikailag és technikailag az elvárt szintet, szeptemberben pedig felkészülési tornákon indulunk. A keret öt helyen változott a tavalyi névsorhoz képest. Egyik új ember sem idősebb 24 évesnél. Érkezett hozzánk szerb, valamint montenegrói légiós is, akik magasan jegyzett gárdákban szerepeltek.

Elégedett vagyok az igazolásokkal, úgy gondolom, az együttes hozzáállásban, illetve játékintelligenciában rengeteget fejlődött. A nyolc közé jutás az alapvető elvárás velünk szemben, erre reális eséllyel pályázunk”

– jelentette ki Komlósi.

Nem sokat töprengett

Macsi Patrik Pécsről tette át a székhelyét Debrecenbe. A 20 esztendős pólós nem idegen környezetbe csöppent, hiszen korábban már erősítette a hajdúsági egyletet.

Fotó: Matey István

– A vezetőség által felvázolt tervek beleillettek az elképzelésembe, ezért tértem vissza. Viszonylag hamar letettem a voksomat a DVSE mellett, a döntésemet az is megkönnyítette, hogy profi körülmények vártak a csapatnál, továbbá az otthon légköre sem volt elhanyagolható szempont. A holtszezon során próbáltam formában tartani magamat, konditerembe és uszodába is jártam. Teljesen nem szabad leállni a régi és az új idény között, több hetes semmittevés nem vezet jóra. A honi pontvadászatban négy klub egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, ám a nyolcba kerülést nem tartom irreális vállalásnak – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak a debreceni születésű Macsi, aki elárulta, Komlósi Péterrel korábban csapattársak voltak, ám edzőként még nem dolgozott vele.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!