Sport

2017.07.08. 09:58

Eb-bronzzal tér haza Szófiából a hajdúhadházi bokszolólány

Debrecen, Hajdúhadház - A DVSC bokszklub ifjúsági korú ökölvívója, Nagy Angéla a bolgár fővárosban szerepelt kiválóan a július 2-10. között rendezett junior és ifjúsági Európa-bajnokságon. Klubtársa, Simon Evelin az 5. helyig jutott.

Debrecen, Hajdúhadház - A DVSC bokszklub ifjúsági korú ökölvívója, Nagy Angéla a bolgár fővárosban szerepelt kiválóan a július 2-10. között rendezett junior és ifjúsági Európa-bajnokságon. Klubtársa, Simon Evelin az 5. helyig jutott.

A magyar korosztályos válogatott tagjaként húzhatott kesztyűt a két ifjú hölgy Szófiában, mellettük Salánki László, a DVSC vezetőedzője is a helyszínen dolgozott a keret kiemelt trénereként. Nagy az ifi 57 kg-osok között először egy nagyon erős horvát lánnyal, Sara Halimivel csapott össze, akit végül megosztott pontozással győzött le a legjobb 16 között, bár edzői egybehangzó véleménye szerint ennél simább volt a csata.

A folytatásban a fehérorosz Yesipenka nem húzta végig a hajdúhadházi lány ellen. Őt már az első menetben TKO-val gyűrte le a Salánki-tanítvány: a taktika szerint nagyon erősen kezdett Nagy, és először fejen találta el számolást érően riválisát, majd később testen is.

Az érem már megvolt, ám a legjobb 4 között a címvédő koszovói Donjeta Sadiku ellen is mindent beleadott a jó formában lévő DVSC-s öklöző. Hatalmas csata alakult ki, ment az adok-kapok, amely során a magyar tehetség sem maradt adósa a koszovóinak. A menetek végét azonban jobban meghúzta Sadiku, így végül pontozással nyert Nagy ellen, aki bár a döntőről lemaradt, ismét jelentős állomáshoz ért pályafutásában, hiszen rangos nemzetközi tornán állhatott fel a dobogóra.

Nagy Angéla esetében azt sem szabad elfelejteni, hogy jelenleg az 57 kg olimpiai súlycsoport. Ha felnőttként is tartani tudja ezt, akkor...

Simon Evelin a juniorok 48 kg-os mezőnyében a dobogóra tartó úton az olasz Giulia Alota ellen vérzett el a legjobb 8 között, bár nagyon megdolgoztatta esélyesebb ellenfelét. A nemzetközi porondon abszolút újoncnak számító Simon is dicséretet kapott Ancsin Katától és Kovács Máriától, a válogatott két edzőjétől, benne is nagy lehetőségek vannak a jövőre nézve.

- Koppányi Szabolcs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!