Sport

2017.07.23. 08:21

DVSC: továbbra sem megy a gólszerzés

Debrecen, Sopron - Egy elkerülhető gól után Herczeg átszervezte a csapatot, ám hiába támadott többet a Loki, nem sikerült az egyenlítés.

Debrecen, Sopron - Egy elkerülhető gól után Herczeg átszervezte a csapatot, ám hiába támadott többet a Loki, nem sikerült az egyenlítés.

Második NB I-es bajnoki mérkőzését is elvesztette a DVSC, ezúttal a Szombathelyi Haladástól kapott ki 1-0-ra a szombathelyi stadion építése miatt Sopronban, a városi sportközpontban játszó csapat vendégeként szombat este. Az első fordulóban a Haladás Budapesten a Honvédtól 2-0-ra, a Debrecen otthon 2-1-re maradt alul a Mezőkövesddel szemben, így egyik gárdának sem lehetett más cél, mint a győzelem.

Herczeg okos cseréje

A hazaiak gyorsan dűlőre akarták vinni a dolgot, igen lelkes, olykor agresszív játékkal kezdték a mérkőzést. Az első percben komoly dolga akadt a védő Szatmárinak, egy beadást vágott az oldalvonalon kívülre. A harmadik percben azonban már megszólalt a hazai csapat gólfanfárja: Vils hosszú indítását még kivágták a védők, a labda azonban csak a kaputól 14 méterre lévő Williamsig jutott, aki inkább helyezve mint erősen, laposan kilőtte a kapu bal alsó sarkát. Igaz, a löket irányt változtatott Mészáros lábán, így éppen befért Nagy és a kapufa közé. A gól után a Haladás továbbra is támadásban maradt, többet birtokolták a labdát, és a szórványos helyzeteik rendre veszélyt jelentettek Nagy kapujára. Vils, Tóth és Williams rendre komoly zavart keltett a Loki védelmében. A debreceniek kontrákkal próbálkoztak, Királynak először a 12. percben akadt munkája, akkor Ferenczi lövését védte, majd öt minutummal később Tőzsér szabadrúgását hatástalanította. A Debrecen az első félórában rengeteg hibával játszott, nem sok elképzelés volt a támadásépítésben.

Fotó: Kovács Péter

Ezt a játékot hamar megelégelte Herczeg András, és már a 34. percben átszervezte a csapatot. Mengolót küldte be az akkorra már egy sárgát begyűjtő Kuti helyett, Könyvest hátrahozta a védelembe, és Mengolo, Sós, valamint Holman révén immár három csatárral igyekezett egyenlíteni a vendégcsapat. A debreceniek szakvezetőjének elképzelése bejött, hiszen onnantól a Loki fokozatosan kijött a szombathelyiek szorításából, igaz, helyzetig nem jutottak el, de a hazaiak sem tudták már veszélyeztetni Nagy kapuját. Kiegyenlített mezőnyjáték folyt a félidő utolsó tíz percében.

Hiába a mezőnyfölény

A második játékrész egyértelműen a debrecenieké volt, legalábbis labdabirtoklásban. Voltak percek, amikor a Haladás a félpályán sem tudta átvinni a labdát, miközben a Loki folyamatosan nyomás alatt tartotta a hazaiak tizenhatosa előtti területet. Veszélyes gólhelyzetig azonban egyetlen alkalommal sem sikerült eljutni, köszönhető a büntetőterületüket olykor tíz emberrel megszálló Haladás szervezett és hatékony védekezésének. Inkább távoli lövésekkel próbálkozott a DVSC. Ezek közül Sósé volt a legveszélyesebb a 47. percben. Királynak igencsak nyújtózkodnia kellett, hogy a 18 méterről megeresztett életerős löket ne a jobb ficakban kössön ki. A meddő mezőnyfölényben játszó vendégek produkciójából csupán Tőzsér 77. percben 30 méterről lőtt szabadrúgása, valamint Holman és Mengolo próbálkozásai érdemelnek még említést. Bár ez utóbbiakat könnyen hatástalanították a kapu előtt tömörülő védők. A második játékrészben kontrákra szorítkozhatott csak a Haladás, ezek közül az 52. percben Medgyes lövése csattant a felső kapufán. A mérkőzés utolsó perceiben ismét kiegyenlített játék folyt, miközben a hazai közönség már a csapata idénybeli első győzelmét ünnepelte. A mérkőzés lefújása után a mintegy 50 vendégdrukker tapssal köszönte meg a pályáról levonuló kedvencei játékát.

HBN-KZS


[related-post post_id="3559533"]

[related-post post_id="3558627"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!