Sport

2017.07.17. 14:43

Csattanós választ adott a kétkedőknek a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő

Balmazújváros - Tamás László szerint a balmazújvárosiak a szervezettségükkel meglepték a Videotont.

Balmazújváros - Tamás László szerint a balmazújvárosiak a szervezettségükkel meglepték a Videotont.

Az OTP Bank Liga nyitó fordulójának legnagyobb bravúrja a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő nevéhez fűződik. A hajdúsági alakulat története első NB I-es szezonját 1–1-es döntetlennel nyitotta a bajnoki cím egyik legnagyobb favoritjának tartott Videoton „albérletében”, a felcsúti Pancho Arénában. Az összecsapáson Nemanja Andrics góljával Horváth Ferenc együttese szerezte meg a vezetést a tizenhetedik percben, az Európa-ligában is érdekelt Vidi Danko Lazovics fejesével tudott egalizálni a második félidőben.

Fárasztó küzdelem

– Úgy érzem, sikerült alaposan meglepnünk ellenfelünket, valószínűleg nem erre számítottak a székesfehérváriak – jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak Tamás László, a Balmaz labdarúgója. – Az egész mérkőzésen fegyelmezetten futballoztunk, kellően harciasak voltunk. A megszerzett labdákból igyekeztünk gyors kontrákkal veszélyeztetni. Az egész csapat jól mozgott, zökkenőmentesen tudtunk átlendülni a védekezésből támadásba. A bekapott gólnál hiába voltunk létszámfölényben, helyezkedési hibát követtünk el, amit Lazovics kíméletlenül megbüntetett – mutatott rá a védő, akinek nem volt könnyű dolga, hiszen a honi pontvadászat két kiemelkedő csatárával (Marko Scsepoviccsal és Lazoviccsal) kellett harcolnia. Tamás elárulta, tétmeccsen először találkozott ilyen kvalitású játékosokkal, ám felkészülési találkozókon már volt alkalma felvenni a kesztyűt remek gólvágókkal szemben. A bekk nem tagadta, nagyon elfáradt a vasárnapi ütközeten, hiszen végig koncentrálnia kellett, egyetlen pillanatra sem téveszthette szem elől a vetélytárs kulcsembereit.

Kiváló széria

Az újonc védelmének két szélén új igazolások kaptak szerepet: a bal oldalon Eke Uzoma, a jobbon pedig Juri Habovda igyekezett meghálálni a szakmai stáb bizalmát. Kérdés, mennyire alakult már ki az összhang a hátsó alakzatban.

Fotó: Derencsényi István

– Szerintem nem volt probléma ezzel. Nyilván látok esélyt a fejlődésre, minél több találkozót vívunk közösen, annál jobban értjük meg majd egymást – szögezte le a 29 esztendős hátvéd.

Az újvárosiak pontszerzésére sokan felkapták a fejüket, főleg annak fényében, hogy a szurkolók és a szakértők többsége is leírta a gárdát.

– Sok van még hátra, de ez az eredmény jó kiinduló pont lehet a folytatáshoz. Ha sikerül ezt a szervezett futballt folytatnunk, optimistán várhatjuk a következő feladatokat. Hozzánk is eljutottak azok a hírek, amelyek arról szólnak, hogy nincs esélyünk a bennmaradásra. Nem dőltünk a kardunkba emiatt, sőt, próbálunk belőlük erőt meríteni – fogalmazott Tamás.

Érdekesség, hogy a Balmaz kilenc tétmeccs óta veretlen. A szép sorozatot a Vasas ellen lehet folytatni, az angyalföldiekkel vasárnap 18 órától csapnak össze Sigér Dávidék hazai környezetben.

HBN-BÁ


[related-post post_id="3552992"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!