Sport

2017.07.31. 17:10

Az egységben van a Balmaz ereje

Balmazújváros - A Budapest Honvédnak bombagólt rúgó Vajda Sándor úgy véli, ki tudják harcolni a bennmaradást.

Balmazújváros - A Budapest Honvédnak bombagólt rúgó Vajda Sándor úgy véli, ki tudják harcolni a bennmaradást.

Az első fordulóbeli, Videoton elleni felcsúti döntetlent követően a múlt hétvégén a bajnok Budapest Honvéd otthonából is elhozott egy pontot az újonc Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. A kispesti stadionban elért 2–2 során az első gólt Vajda Sándor szerezte, egy távoli bombából.

Tette a dolgát

– Jól kezdtük a találkozót és mindjárt az első percekben sikerült betalálnunk – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Vajda. – Az első negyvenöt percben jobban futballoztunk ellenfelünknél, akkor szinte hiba nélkül játszottunk. A második félidőben megfordította az állást a Honvéd, de felálltunk és hamar tudtunk egyenlíteni. A kiállításról az a véleményem, hogy Habovda második sárgája nem ért kártyát, de ezen már nem tudunk változtatni. Tíz emberrel is tartottuk magunkat, sőt akadt egy-két lehetőségünk is – foglalta össze a történteket a labdarúgó, aki elárulta, Horváth Ferenc vezetőedző mindig bátorítja őket, hogy lőjenek távolról is. – Ezt kérte tőlem most is, úgyhogy csak a dolgomat végeztem – mondta szerényen Vajda.

A huszonöt esztendős középpályás úgy véli, ha továbbra is így teljesítenek, nem lesznek kiesési gondjaik a végén. – Minden mérkőzésre úgy készülünk, hogy minimum egy pontot szereznünk kell. A három élvonalbeli találkozónk tapasztalata azt mutatja, hogy, miként az NB II-ben is, a csapategység a mi fő fegyverünk. Nagyon egységes a társaság Balmazújvároson, fegyelmezetten tesszük a dolgunkat, és szervezett védekezésből próbálunk veszélyes kontrákat vezetni. A szezon előtt is hittem benne, hogy nem átszálló jegyet váltottunk az első osztályba. Most pedig még inkább megerősödött bennem az érzés, hogy kiharcoljuk a bennmaradást a szezon végén, ha ez az egység megmarad, nem lehet gondunk – mondta Vajda Sándor.

Az újvárosiak legközelebb szombaton 18 órától játszanak ismét bajnoki mérkőzést, akkor a listavezető Diósgyőrt fogadják a Városi Stadionban.

HBN


[related-post post_id="3566935"]

[related-post post_id="3567283"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!