Sport

2017.06.12. 12:11

Tabaka: két verseny, 29 pont

Debrecen - A debreceni pilóta remek főpróbát tartott a szombati magyar bajnoki előtt.

Debrecen - A debreceni pilóta remek főpróbát tartott a szombati magyar bajnoki előtt.

A Barátság Kupa sorozat legutóbbi, harmadik állomáshelye Ukrajna volt, ahol a Debrecen Speedway SE képviselte hazánkat. A versenyhétvége első napján a csapatok mérték össze tudásukat, azaz a cseh Pardubice, a szlovák Zsarnovica, a lengyel Swietochlowice, az ukrán Rovno és a Debrecen Speedway SE gárdája. A verseny végén a házigazdák örülhettek, akik 32 ponttal zártak, megelőzve a lengyeleket (25), a szlovákokat (23), a cseheket (20), illetve a magyarokat (17). A mieinknél Tabaka József kirobbanó formában volt, egyetlen futamában sem talált legyőzőre, 15 ponttal végzett, Szegvári Róbert 2 pontot motorozott össze, míg Kónya Sándor nem szerzett pontot.

A szokásoknak megfelelően vasárnap egyéni küzdelem zajlott Rovnóban. A viadalt a hazaiak tehetsége, Sztaniszlav Melnicsuk nyerte maximális pontszámmal. A debreceniek kiválósága, Tabaka József végzett a második helyen (14 pont), míg a dobogó harmadik fokára a lengyelek argentin légiósa, Facundo Albin állhatott fel. A cívisvárosiak közül Szegvári 1 egységet szerzett, míg a tartalék Kónya pont nélkül zárt. A Barátság Kupa következő helyszíne – július végén – a csehországi Pardubice lesz.

Az ukrajnai két viadal jó főpróba volt az utóbbi időszakban motorproblémákkal küzdő Tabaka számára, ugyanis szombaton 16 órától Debrecenben rendezik az egyéni magyar bajnokság második fordulóját.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!