Sport

2017.06.11. 21:01

Öttusa ob - Kovács Sarolta a női bajnok

Budapest - Kovács Sarolta győzött a nők versenyében az öttusázók budapesti országos bajnokságán.

Budapest - Kovács Sarolta győzött a nők versenyében az öttusázók budapesti országos bajnokságán.

A tavalyi év világbajnoka harmadik volt lovaglásban egy verőhibával és minimális időtúllépéssel, majd a vívást negyedikként zárta 16 győzelemmel és 8 vereséggel, a 200 méteres úszást viszont megnyerte 2:07.58 perces eredménnyel. Így három szám után a második helyen állt, de csak egy másodperccel rajtolt a vívásban legjobb Réti Kamilla után a lövészetekkel megszakított futásban. Ebben a harmadik legjobb időt érte el, de ezzel is magabiztosan végzett az élen.

"Most nem volt külön kitűzött részcélom, egyszerűen csak egy jó versenyt akartam összehozni, és győzni akartam" - kezdte értékelését az MTI-nek. Hozzátette: kicsit furcsa volt lovaglással kezdeni, az egy verés az ő hibája miatt volt, míg a vívása nehezen indult, a végére azonban egy közepes eredmény kijött belőle. - "Az úszással felhoztam magam, így a kombinált számban az is belefért, hogy jó futás mellett akadtak hibák a lövészetben.

Kovács Sarolta 2015 után nyert ismét magyar bajnokságot egyéniben. Tavaly is ő volt a legjobb magyar, de akkor második lett Chloe Esposito, a BHSE ausztrál versenyzője mögött, aki később aranyérmes lett a riói olimpián.

Ezúttal Alekszejev Tamaráé lett az ezüst, Zs. Tóth Annáé pedig a bronz.

Először versenyzett az idény során a sérüléséből felépült Földházi Zsófia, de azután, hogy a lovaglásban kétszer leesett a lóról, ezért ebből a számból kizárták, nem volt esélye a legjobbak közé kerülni. Ezzel együtt jól vívott - 15 győzelem, 9 vereség -, úszásban második lett, és a kombinált számban is a második legjobb eredményt érte el.

Kállai Ákos szövetségi kapitány szerint jó állapotban van, ahhoz képest, hogy sokat kihagyott, s felkészült a versenyszezon további részére.

Eredmények:

egyéni:

1. Kovács Sarolta (Volán Fehérvár) 1330 pont

2. Alekszejev Tamara (Alba Öttusa SE) 1323

3. Zs. Tóth Anna (UTE) 1314

csapat:

1. Alba SE A (Alekszejev Tamara, Palkovics Karolina, Strobl Anita) 3785 pont

2. KSI SE (Gulyás Michelle, Péter Rebeka, Bánki Adél) 3627

3. Volán Fehérvár (Kovács Sarolta, Varga Eszter, Veszprémi Korinna) 3438

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!