Sport

2017.06.11. 18:55

Nem csillog szépen a nyíradonyi ezüst

Nyíradony - Orosz János szerint néhány játékosa nem tudott megbirkózni a hatalmas nyomással.

Nyíradony - Orosz János szerint néhány játékosa nem tudott megbirkózni a hatalmas nyomással.

A Nyíradony hiába állt az élre a Szertár Sportbolt megye I-ben két fordulóval a zárás előtt, a csapat a DEAC mögött a második helyen végzett. A nyíradonyiak a Hajdúnánás otthonában 3–1-es vereséget szenvedtek a 29. játéknapon, és a fürdővárosban elszórt egységek nagyon hiányoztak a végelszámolásnál.

Mindenkit bevetett

Azt kell mondanom, hogy nem minden játékosom tudta megfelelően kezelni a ránk nehezedő nyomást"

– kezdett bele az értékelésbe Orosz János, az adonyiak mestere. – Az ominózus nánási bajnokin a védelemben komoly változtatásokat kellett eszközölnöm, ami problémát okozott. Ellenfelünk két szerencsétlen góllal komoly előnyre tett szert, becsülettel mentünk előre, de az idő múlásával a fiúk egyre görcsösebbé váltak. A szurkolóinkat letörte ez a vereség, a csalódottságuk valamilyen szinten csökkent az utolsó összecsapásunkra. Kis túlzással a Hajdúnánás és a Hajdúsámson okozta a vesztünket, ellenük értékes pontokat hullajtottunk. Úgy gondolom, a szezon során nem tudtunk kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani. Voltak olyan fellépéseink, amelyek során parádésan futballoztunk, de akadtak olyan mérkőzések is, amiken csak árnyékai voltunk önmagunknak. A komoly játékerőt képviselő alakulatokkal szemben jól futott a szekerünk, például a bajnokot oda-vissza felülmúltuk. Ezúton is szeretnék sok sikert kívánni a DEAC-nak az osztályozóhoz. Az ősszel erőn felül teljesítettünk, mivel meglehetősen szűk rotáció állt a rendelkezésemre. A télen több új ember érkezett hozzánk, szerencsére kiválóan sikerültek az igazolásaink. Tavaly a harmadik pozícióban végeztünk, vagyis előre tudtunk lépni, de csalódottak vagyunk, ugyanis a bajnoki címet céloztuk meg. Ennek ellenére nincs okom kritizálni a társaságot, mivel mindenki becsülettel részt vett az edzéseken, valamint egy remek közösség alakult ki. Igyekeztem a gárda összes tagjának megadni a lehetőséget a bizonyításra – jelentette ki a Hajdú-bihari Naplónak a vezetőedző.

Egyezségre várva

A szakembert kérdeztük a jövőjéről is, ám ezzel kapcsolatban még nem tudott konkrétummal szolgálni.

– Nem tudom, hogyan alakul a folytatás. Azt szeretném leszögezni, hogy mindenért vállalom a felelősséget. Tizenkét éve dolgozom a városban, többek között már a harmadosztályban szereplő egyletet is irányítottam. Emellett gyerekekkel is szeretek foglalkozni. Amíg nincs hivatalos döntés a sorsomról, addig feleslegesnek tartom arról beszélni, hogy milyen posztokon kellene megerősíteni a Nyíradonyt a következő bajnokságra – zárta mondandóját Orosz.

HBN-BÁ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!