Sport

2017.06.12. 12:31

Debrecenben fejlődne a BL-győztes

Debrecen - Hársfalvi Júlia bizakodó, szerinte a Loki-szurkolók masszív csapatot láthatnak az előttünk álló idényben.

Debrecen - Hársfalvi Júlia bizakodó, szerinte a Loki-szurkolók masszív csapatot láthatnak az előttünk álló idényben.

A magyar női kézilabda-válogatottat csupán egy hajszál választja el a decemberi világbajnokságtól. A mieink szombaton kilenc góllal múlták felül Szlovákiát a Főnix Csarnokban, így kényelmes helyzetből várhatják a vb-selejtezős párharc második felvonását, ami szerdán 18 órakor kezdődik. A 28–19-es diadal során elsősorban Görbicz Anita és Schatzl Nadine vitte a hátán a csapatot, a duó tizenöt alkalommal vette be az ellenfél kapuját.

Megfelelő az irány

Kívülről valóban úgy tűnhetett, hogy könnyű dolgunk volt, ám keményen megdolgoztunk ezért az eredményért."

– vágott bele az értékelésbe Hársfalvi Júlia, aki egyszer köszönt be. – Az első félidőben agresszíven védekeztünk, emellett igyekeztünk minél nagyobb fordulatszámon pörögni, ennek köszönhetően megnyugtató előnyre tettünk szert a szünetre. A hatvan perc során nem lankadhatott a figyelmünk, végig koncentrált teljesítményt nyújtottunk. Hogy mit várok a visszavágótól? Természetesen idegenben sem adjuk alább, egyértelműen a győzelem reményében lépünk pályára Pozsonyban. Azon a találkozón is szeretnénk bizonyítani, hogy jó úton járunk – jelentette ki nemzeti együttesünk balszélsője.

Kim Rasmussen tanítványai a hétvégi összecsapást megelőzően a cívisvárosban edzőtáboroztak, valamint Romániával vívtak felkészülési mérkőzést, amelyen magabiztosan, 31–21-re verték a világ egyik legjobb kézilabdázójának számító Cristina Neaguval felálló riválist.

– Nagyon hasznosnak ítélem a Debrecenben eltöltött napokat, ugyanis elég idő jutott az összecsiszolódásra és a szlovákok játékának elemzésére. Szerintem a kapitány által elképzelt taktikának az elsajátításával megfelelő ütemben haladunk. Egyre közelebb kerülünk ahhoz a szinthez, amelyet elvár tőlünk – mutatott rá a játékos.

Remek lehetőség

Hársfalvi a 2016/17-es szezonban a Győri Audi ETO színeiben magyar bajnokságot nyert, emellett a Bajnokok Ligája serlegét is magasba emelhette. A csodálatos sikerek ellenére ideiglenesen búcsút intett a Rába-partiaknak, a következő idényben már a Loki-drukkereket ragadtathatja tapsra egy-egy szép megmozdulást követően.

– Szeretnék több játéklehetőséget kapni, ez áll a döntésem hátterében. Győrben is bevetett az edző, de ettől többre vágytam. Fiatalnak számítok, a szükséges rutint és tapasztalatot csak a tétmeccseken tudom megszerezni. A DVSC kitűnő választásnak tűnik, hiszen a gárda és az edzői stáb is szimpatikusnak tűnik. Úgy érzem, a városban minden adott a fejlődéshez. Az sem mellékes, hogy az EHF-kupában is bizonyíthatunk. Jövőre ütőképes alakulata lesz Debrecennek – fogalmazott optimistán a Hajdúságba egy évre kölcsönbe érkező Hársfalvi.

HBN-BÁ


BL-győztes a Lokiban!

Hársfalvi Júlia a Győri Audi ETO-tól egy évre kölcsönbe érkezik Debrecenbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!